Acasă Stirile zilei El va fi ultimul LIDER SPIRITUAL TIBETAN: „Voi pune capat acestei TRADITII...

El va fi ultimul LIDER SPIRITUAL TIBETAN: „Voi pune capat acestei TRADITII RELIGIOASE”!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Cel de-al 14-lea Dalai Lama Tenzin Gyatso a declarat ca va fi ultimul lider spiritual tibetan si ca doreste sa puna capat unei traditii religioase vechi de cateva secole.

Intrebat daca tibetanii au in continuare nevoie de un dalai lama, Tenzin Gyatso a raspuns pentru ziarul „Welt am Sonntag” ca „institutia Dalai Lama exista de aproape cinci secole. Aceasta traditie poate, acum, sa se opreasca cu cel de-al 14-lea Dalai Lama, care este foarte iubit”.

„Daca vine al 15-lea Dalai Lama si face de ras functia, institutia Dalai Lama va fi ridiculizata”, a adaugat el razand, potrivit unei transcrieri a interviului, in engleza.

„Oamenii care gandesc in termeni politici este necesar sa-si dea seama, ca atare, ca aceasta perioada de aproximativ 450 de ani in care am avut aceasta institutie a Dalai Lama si-a cam trait traiul”, a mai declarat laureatul Premiului Nobel pentru Pace, in varsta de 79 de ani.

„Institutia Dalai Lama era importanta in principal din cauza puterii ei politice. Eu am renuntat complet la putere in 2011, cand m-am retras”, a spus el.

Liderul spiritual al budismului tibetan a anuntat deja ca „institutia Dalai Lama si-a indeplinit misiunea”, fara sa ofere alte precizari.

Dalai Lama a anuntat in martie 2011 ca-si abandoneaza rolul politic de lider al miscarii tibetanilor in exil, un rol in mod esential simbolic.

Desemnat Dalai Lama la varsta de trei ani, el considera deja ca s-a retras pe jumatate incepand din 2001, cand a fost ales pentru prima data un premier al Guvernului in exil.

Sursa: mediafax.ro

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos