Acasă World El este ROMANUL care a scapat cu viata din ATENTATELE de la...

El este ROMANUL care a scapat cu viata din ATENTATELE de la 11 SEPTEMBRIE 2001! Povestea EROULUI care si-a riscat VIATA pentru colegii sai!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Atentatele teroriste de la 11 septembrie au surprins si un roman in cladirile gemene, care a supravietuit miraculos, riscandu-si viata si pentru colegii sai.

Nicu Benesh este specialist IT si se afla in World Trade Center in ziua in care avea sa se produca evenimentul ce a schimbat nu doar Statele Unite, ci intreaga lume.

Acesta s-a stabilit in SUA in 1996. In 2001, Benesh lucra la la o firma ce tocmai isi mutase sediul in fatidica locatie. Cu putin timp inainte de producerea accidentului, romanul se afla la etajul 14, fiind chiar in prima lui zi de lucru de dupa concediul petrecut in Romania.

Benesh s-a asezat linistit la birou si isi vedea de lucru cand a simtit doua socuri puternice, la interval scurt de timp. A crezut initial ca este vorba despre un cutremur. Panica deja se instalase. Romanul s-a indreptat catre fereastra biroului sau si a vazut turnul lovit din care cadeau bucati. Observand agitatia din trafic si de pe strazi, acesta a inteles ca nu este vorba despre un cutremur.

El este ROMANUL care a scapat cu viata din ATENTATELE de la 11 SEPTEMBRIE 2001! Povestea EROULUI care si-a riscat VIATA pentru colegii sai!2Nicu Benesh s-a indreptat in graba catre scari. In drumul sau si-a convins si colegii sa coboare din cladire.

Cosmarul nu s-a terminat nici dupa ce a iesit din cladire. Acesta a povestit cum vedea bucati de cladire cazand sau chiar oameni care se aruncau din turn. Pe jos erau ramasite umane, macelarite.

Ingrozit, omul a asistat la caderea primului turn si a spus cum valuri de praf au acoperit totul in jur. Desi era marcat de cele vazute, romanul a revenit la locul tragicului accident chiar a doua zi, in calitate de voluntar doritor sa ajute.

Acesta spune ca evenimentul a schimbat radical Statele Unite, caci de atunci, aceasta se confrunta in permanenta cu o tensiune, cu teama de a nu se repeta istoria.

 

Sursa: observator.tv