Acasă Stirile zilei El este PATRIARHUL ORTODOX care isi ascundea MILIOANELE in conturi elvetiene!

El este PATRIARHUL ORTODOX care isi ascundea MILIOANELE in conturi elvetiene!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

De scandalul de evaziune fiscala prin intermediul bancii elvetiene HSBC nu a scapat nici Biserica Ortodoxa, care este implicata in aceasta mocirla alaturi de nume grele din mai multe tari si din mai multe domenii de activitate.

Este vorba despre Sanctitatea Sa Karekin al II-lea, Patriarhul Suprem si Catolicos al tuturor armenilor. Cu numele de botez Ktrij Nersessian, el a fost intronat in anul 1999 ca cel de-al 132-lea Patriarh Suprem si Catolicos al Bisericii Ortodoxe Apostolice Armene. El a calatorit in intreaga lume, vizitand diaspora armeana si promovand dialogul dintre confesiuni. Calatoriile sale l-au purtat in diferite locuri ale lumii, inclusiv in Vatican, Statele Unite ale Americii, India si Turcia, scrie site-ul Consortiului International al Jurnalistilor de Investigatie icij.org.

Documentele interne ale bancii elvetiene HSBC il plaseaza pe Karekin al II-lea printre clientii sai din anul 2000. El avea legatura cu un cont numit „Sanctitatea Sa Karekin al II-lea Nersis”, pe contul bancar figurand o suma de 1,1 milioane de dolari in 2006-2007. Din informatiile dezvaluite nu rezulta clar care este legatura lui Karekin al II-a cu acel cont bancar.

Un purtator de cuvant al bancii elvetiene a declarat ICIJ ca acest cont bancar a fost deschis de catre precedesorul Sanctitatii Sale Karekin al II-lea „in beneficiul Bisericii si actelor sale de caritate. Acest cont a fost transferat la Sanctitatea Sa Karekin al II-lea Nersissian dupa decesul predecesorului sau pentru a fi utilizati in aceeasi scopuri. Catolicosatul bisericii armenesti este o institutie religioasa nationala si nu este supusa niciunei taxe”.

Totodata, purtatorul de cuvant al HSBC a mai spus si ca Sanctitatea Sa „are imunitate in fata oricarei taxe”.

Sursa: money.ro

Citeste caplimpede