Acasă Stirile zilei Ei sunt romanii care au castigat cel mai mare concurs de MICROROBOTICA!...

Ei sunt romanii care au castigat cel mai mare concurs de MICROROBOTICA! Dati share sa afle tot poporul!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

O echipa de romani a castigat cea mai importanta competitie mondiala dedicata microroboticii intr-un concurs ce a avut loc in SUA, la Seattle. Trofeul va ajunge la merituosii inventatori ai Universitatii “Valahia” din Targoviste care au obtinut locul intai in finala concursului de microrobiotica organizat in cadrul celei mai mari conferinte internationale de robotica si automatica, ICRA 2015.

Competitia este dedicata roboticii de precizie la scara micrometrica si a reunit universitati si centre de cercetare din intreaga lume. Este prima participare a Romaniei la acest concurs, iar pentru inventia cu care echipa a castigat prestigiosul loc I, se va depune un brevet de inventie (inventia consta intr-un microrobot cu dimensiunea de 220 de micrometri, mai putin de un sfert de milimetru, care se poate misca dupa anumite coordonate in mod automat, putand fi folosit in medicina, sau in domeniul microtehnologiilor.)

Echipa a fost formata din: conferentiarul Alexandru Ioan IVAN, lectorul Florin DRAGOMIR, doctorandul Valentin GURGU si studentul in anul IV Nicolae RADULESCU.

Raja Chatila, presedintele Societatii de Robotica si Automatica din cadrul IEEE, cea mai mare asociatie profesionala din domeniul ingineriei electrice, la nivel mondial, a felicitat echipa Romaniei cu aceasta ocazie.

Concursul a avut loc in perioada 26-30 mai 2015, la Washington State Convention Center din statul Seattle, USA si a fost organizat in cadrul International Conference Robotics and Automation – ICRA 2015, cel mai mare eveniment anual din domeniul roboticii. Au participat  2700 de studenti. Manifestarea s-a desfasurat sub egida Institute of Electrical and Electronics Engineers – IEEE si a Societatii de micro si nanorobotica (RAS-MNRA), competitie dedicata roboticii de precizie la scara micrometrica, reunind universitati si centre de cercetare din intreaga lume.

Obiectivele concursului au constat in dezvoltarea de solutii inovative la scara mica, dedicate viitoarelor aplicatii biomedicale si nanotehnologiilor. Aplicatiile sunt proiectate pentru domeniul biomedical; exemplu: manipularea si sortarea de celule, chirurgia minim invaziva, sau asamblarea de structuri la scara nanometrica si micrometrica.