Se pare ca eforturile SUA de a sustine noua guvernare de la Kiev sunt benefice pentru rudele oficialilor americani implicati in aplanarea crizei ucrainene. Doua agentii de stiri, una ucrainena si una ruseasca, au anuntat ca Burisma Holding Limited, o companie privata in proprietatea fostului ministru al mediului din Ucraina, desfasoara activitati de exploatare si productie a gazelor in Ucraina, l-a invitat in consiliul sau de administratie pe Robert Hunter Biden, fiul vicepresedintelui SUA Joe Biden.

Anul trecut, compania – unul dintre cei mai mari producatori de gaze din Ucraina – a raportat o productie de aproximativ 655 milioane de metri cubi de gaze naturale, mentioneaza agentiile de presa Unian (ucraineana) si RIA Novosti (rusa).

In luna aprilie, Devon Archer, membru in consiliul de administratiei al companiei mentionate, pe care publicatia The Wall Street Journal il numeste prieten de familie al secretarului de stat american John Kerry, declarase ca Burisma intentioneaza sa-si sporeasca productia cu 35%-40% in 2014.

Robert Hunter Biden – avocat al firmei de avocatura ‘Boies, Schiller & Flexner’, cunoscuta pentru implicarea in procese rasunatoare precum ‘Bush v. Gore’, ‘Statele Unite v. Microsoft’ – se va ocupa de problemele juridice ale companiei si o va reprezenta in cadrul organizatiilor internationale.

Invitarea de experti straini in posturi de manageri sau directori este o practica larg raspandita in industria petrolului si gazelor, dar in contextul crizei actuale din Ucraina, alaturarea fiului vicepresedintelui american membrilor boardului unuia din cei mai producatori ucraineni din domeniu a dobandit o conotatie politica, comenteaza unii experti rusi.

Compania este inregistrata in Cipru, iar proprietarul sau principal este fostul ministru al mediului din Ucraina Mikola Zlocevski. Burisma isi desfasoara activitatea in bazinele Nipru-Donetk, Carpati si Azov-Kuban.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.