Eco Atlantis este un proiect al firmei de constructii China Communications Construction Company, care consta intr-o insula plutitoare de 1.000 hectare in largul oceanului.

Autorii proiectului tintesc in doua directii: pe de o parte, vor sa dea semnalul ca omenirea are resurse sa se fereasca de ceea ce ii intoxica astazi viata, iar pe de alta parte au de gand sa ofere exemplu pentru cine va dori sa-si duca viata in afara continentelor existente si sa fuga de supraaglomerarea urbana, care creste la paroxism, arata portalul BigPicture.

Insula artificiala va fi construita pe un urias schelet de module hexagonale, interconectate prin tuneluri subacvatice. Un tunel separat si un feribot vor constitui legaturile insulei cu continentul.

Pentru a ne oferi un nou spatiu intr-un nou mediu, autorii proiectului mizeaza cat mai mult pe auto-administrarea insulei. Aici va trebui sa existe o microcultura proprie, o auto-administrare perfecta si independenta. Se prevad ferme agricole cu soiuri variate, ferme de animale si un centru de reciclare.

Rezidentii vor putea circula, bineinteles, doar cu masini electrice, biciclete, eventual mijloace capabile sa utilizeze alte forme ale energiei verzi si ar putea naviga cu barcile de-a lungul canalelor si al tarmului.

Intrucat activitatea urbana presupune suprafete mari neincluse in circuitul vegetal, necesarul de spatii verzi va fi compensat in terase suprapuse pe mai multe nivele, amenajate cu pamant fertil si acoperit cu o vegetatie bogata.

Fiind in faza de proiect, deocamdata este sigur ca prevederile vor mai suferi multe imbunatatiri si doar atunci cand se va realiza prototipul metropolei plutitoare, vom putea avea o imagine mai clara despre ceea ce isi pregateste omenirea pentru viitor.

Daca se va dovedi a fi o reusita, atunci proiectul se va extinde, iar metropolele plutitoare vor aparea in cele mai neasteptate locuri ale lumii, dincolo de tarm, in largul oceanului.

Big Picture a reusit sa obtina cateva imagini capabile sa arate cum va fi peisajul urban in viitor, pentru cei dornici sa se intoarca la natura, fara sa se priveze de beneficiile traiului evoluat.

8.

ECO ATLANTIS Orasul viitorului, 100 ecologic! GALERIE FOTO8

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.