Cap Limpede

Social

ECHINOCTIUL DE PRIMAVARA 2014: Fenomenul care ne influenteaza individual din punct de vedere ASTROLOGIC! VIDEO

ECHINOCTIUL DE PRIMAVARA 2014 incepe joi 20 martie la ora 18 si 57 minute, mai exact este momentul in care Soarele, in miscarea sa aparenta anuala, trece prin punctul de intersectie a eclipticii cu ecuatorul ceresc, ziua fiind egala cu noaptea in orice loc de pe Pamant.

Exista doua astfel de fenomene: echinoctiul de primavara si echinoctiul de toamna.

Din punct de vedere astrologic are loc trecerea Soarelui din zodia Pestelui in zodia Berbecului. Asistam astfel la sfarsitul si inceputul unui ciclu zodiacal. Omul devine asemenea unui vulcan, dornic de a erupe, de a exploda, de a realiza lucruri inedite.

Astrologii sustin ca momentul cand ziua devine egala cu noaptea simbolizeaza o stare de armonie, o stare de transformare profunda atat a naturii exterioare, cat si o transformare benefica a naturii noastre umane. In perioada echinoctiului de primavara totul se trezeste la viata, tinde sa iasa la suprafata, sa se bucure de energiile profunde ale primaverii.

Traditiile spirituale spun ca orice forma de evolutie are trei etape distincte: creatia, mentinerea si resorbtia sau distrugerea. La toate acestea se adauga si momentul de apogeu a ceea ce s-a creat. Astfel, echinoctiul de primavara simbolizeaza creatia, solstitiul de vara apogeul, echinoctiul de toamna inceperea perioadei de resorbtie si solstitiul de iarna perioada de conservare, care echivaleaza cu momentul de pregatire pentru un nou ciclu temporal.

Echinoctiul de primavara reprezinta momentul cand Pamantul este cel mai aproape de Soare si incepand de la aceasta data durata zilei va fi in continua crestere, iar cea a noptii in scadere, pana la data de 21 iunie, cand va avea loc solstitiul de vara.

In emisfera sudica a Pamantului fenomenul este invers, astfel ca in regiunile respective acest moment marcheaza inceputul toamnei astronomice. Totodata, in regiunile polare, in emisfera nordica, incepe lunga zi polara, iar in cea sudica incepe noaptea polara, care vor dura, fiecare, cate sase luni.

Cuvantul „echinoctiu” deriva din limba franceza – „équinoxe” -, care, la randul lui provine din latinescul „aequinoctium”, format din „aequus”„egal” si „nox”, „noctis”„noapte”.

Conform traditiei crestine, Pastele este serbat intotdeauna in prima duminica dupa Luna Plina de dupa echinoctiu.

Sursa: realitatea.net

Click pentru a comenta

Trebuie sa fii conectat pentru a comenta Conectare

Lasa un raspuns

Ultimele stiri

In top
$(".comment-click-58932").on("click", function(){ $(".com-click-id-58932").show(); $(".disqus-thread-58932").show(); $(".com-but-58932").hide(); });$(window).load(function() { // The slider being synced must be initialized first $('.post-gallery-bot').flexslider({ animation: "slide", controlNav: false, animationLoop: true, slideshow: false, itemWidth: 80, itemMargin: 10, asNavFor: '.post-gallery-top' });$('.post-gallery-top').flexslider({ animation: "fade", controlNav: false, animationLoop: true, slideshow: false, prevText: "<", nextText: ">", sync: ".post-gallery-bot" }); });});