Acasă Stirile zilei E panica printre locuitori! Sute de imigranti vor locui intr-o renumita statiune...

E panica printre locuitori! Sute de imigranti vor locui intr-o renumita statiune balneoclimaterica!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Locuitorii si autoritatile din statiunea balneoclimaterica Tasnad, din judetul Satu Mare, au primit cu ingrijorare vestea ca sute de imigranti vor ajunge in localitatea lor dupa ce Ministerul de Interne a decis sa amenajeze un centru pentru refugiati intr-o fosta unitate militara.

Directorul General al Oficiului Roman pentru Imigrari, chestorul Nelu Pop, a fost in urma cu doua saptamani la Tasnad pentru a inspecta viitorul centru pentru refugiati, iar la finalul vizitei si-a dat acordul. Fosta unitate de jandarmi, inchisa in urma cu ceva ani, indeplineste toate conditiile. Propunerea a fost inaintata conducerii Minsiterului de Interne, iar ministrul Petru Toba a facut deja anuntul oficial.

Orasul Tasnad pare locul ideal pentru o tabara de refugiati. Se afla aproape de granitele cu Ungaria si Ucraina, dar si de Aeroportul Satu Mare. Doar ca o tabara cu regim deschis aproape de granita de vest a Romaniei este o invitatie pentru migranti de a incerca sa plece din nou spre Occident.

Fosta unitate militara avea dormitoare pentru 600 de persoane, o bucatarie si sala de mese pe masura, sali pentru cursuri unde ar putea fi improvizata o scoala pentru copiii imigrantilor, un mini spital, locuri pentru sport. Chiar si o piscina cu apa termala.

La Tasnad ar veni migrantii repartizati Romaniei prin cota stabilita la nivelul Uninii Europene. Romania ar urma sa primeasca 2.475 de refugiati din 66.000 de extracomunitari distribuiti din Italia si Grecia, conform sistemului de cote aprobat de Consiliul JAI. Astfel, sirieni aflati acum in state din Occident ar urma sa fie gazduiti, macar temporar, la Tasnad, Campulung Muscel, Bumbesti-Jiu (centre ce ar urma sa fie amenajate), precum si la cele deja existente din Bucuresti, Somcuta Mare, Radauti, Galati, Timisoara si Giurgiu.

Aici, imigrantii vor primi apa, hrana, cazare si servicii consulare, iar Romania va primi de la Uniunea Europeana cate 6.000 de euro pentru fiecare persoana. Regimul in aceste centre va fi unul deschis.

Primarul Tasnadului, Vasile Mitrasca, este nemultumit ca autoritatile locale nu au fost consultate inainte de luarea unei asemenea decizii.

”As fi dorit sa fim si noi consultati pentru a putea intreba la randul nostru populatia daca este de acord. Poate ne va aduce si beneficii pe termen lung, dar locuitorii orasului sunt rezervati. Mai ales ca au vazut ce s-a intamplat in alte state din Occident. Un orasel atat de mic sa fie asaltat de 5-600 de imigranti…”, a declarat pentru Vocea Transilvaniei Vasile Mitrasca.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos