Acasă Stirile zilei Dupa Twitter, Turcia blocheaza si YouTube

Dupa Twitter, Turcia blocheaza si YouTube

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Guvernul turc a ordonat joi blocarea platformei YouTube, la o saptamana dupa o decizie asemanatoare in cazul Twitter, in urma difuzarii unei noi interceptari care pune intr-o situatie delicata regimul Erdogan, scrie presa turca, preluata de AFP.

Decizia autoritatilor pentru telecomunicatii (TIB) privind YouTube a fost comunicata serverelor de internet si operatorilor GSM turci, potrivit cotidianului Hurriyet.

Aceasta decizie vine dupa publicarea, joi, pe YouTube, a inregistrarii unei noi conversatii in care patru inalti oficiali turci evoca ipoteza unei operatiuni militare in Siria.

In interceptare, vocea unui oficial turc are in vedere trimiterea „a patru barbati (in Siria) pentru a lansa opt rachete pe un teren viran” in Turcia, pentru a justifica o riposta militara turca.

De luna trecuta, zeci de inregistrari ale unor conversatii telefonice care il pun intr-o situatie delicata pe Erdogan si anturajul sau au fost difuzate pe internet.

Pentru a impiedica publicarea lor, Ankara a blocat in urma cu o saptamana reteaua Twitter, provocand o avalansa de critici in intreaga lume. Un tribunal din Ankara a ordonat miercuri suspendarea acestei masuri, care ramane insa in vigoare, deoarece TIB dispune de 30 de zile pentru a se conforma.