Cap Limpede

Justitia

Dupa Adriean Videanu, a venit randul sotiei sale sa fie audiata la DNA

Sotia lui Adriean Videanu, Miorita Videanu, a venit, vineri, la Directia Nationala Anticoruptie (DNA), pentru a fi audiata in calitate de martor, aceasta fiind insotita de avocatul Cristian Ene.

Miorita Videanu a ajuns la sediul DNA in jurul orei 11.00, iar la intrare nu a facut nicio declaratie. Aceasta a venit insotita de avocatul Cristian Ene, care il apara si pe sotul sau, fostul ministru al Economiei Adriean Videanu.

Potrivit unor surse judiciare, Miorita Videanu urmeaza sa dea declaratii in fata procurorilor in calitate de martor.

Adriean Videanu s-a prezentat, vineri, la Sectia 12 Politie din Capitala, unde trebuie sa mearga dupa ce a fost eliberat din arest si pus sub control judiciar, el spunand ca nu vrea sa faca declaratii, pentru ca justitia nu se face la televiziune, ci in fata procurorilor si in sala de sedinta.

Fostul ministru al Economiei Adriean Videanu a ajuns la Sectia 12 Politie in jurul orei 10.30, la cateva ore dupa ce a fost lasat sa plece din Arestul Politiei Capitalei, in urma deciziei instantei supreme de cercetare a sa sub control judiciar, in dosarul disjuns din cel al despagubirii ilegale de la ANRP, in care este acuzat alaturi de fostul sef al DIICOT Alina Bica si de Dorin si Alin Cocos.

Videanu a stabilit cu politistii supraveghetori zilele in care se va prezenta la Politie in cadrul masurii controlului judiciar.

Instanta suprema a admis, vineri, contestatia lui Adriean Videanu la decizia din 31 ianuarie prin care s-a dispus arestarea sa preventiva si a dispus eliberarea sa din arest si cercetarea sub control judiciar, in dosarul in care este cercetat pentru complicitate la abuz in serviciu.

In acelasi dosar, fosta sefa a DIICOT Alina Bica, consilierul acesteia Florentin Mihailescu, Dorin si Alin Cocos au ramas in arest, instanta suprema mentinand decizia din 31 ianuarie.

Pe durata controlului judiciar, respectiv din 6 februarie pana la 6 aprilie inclusiv, Adriean Videanu are interdictie sa paraseasca tara fara incuviintarea procurorilor si sa se apropie sau sa comunice cu inculpatii Alina Bica, Dorin Cocos, Alin Cocos si Ionut Mihailescu, precum si cu martorul Mihai Cristian Atanasoaei.

De asemenea, Videanu este obligat sa se prezinte la Politie in zilele stabilite prin programul de supraveghere, sa mearga la procurori si in instanta ori de cate ori este chemat si sa anunte daca isi schimba locuinta.

Adriean Videanu este urmarit penal pentru complicitate la abuz in serviciu. Potrivit procurorilor, Alina Bica, in februarie 2014, printr-o ordonanta data ca procuror-sef al DIICOT, cu incalcarea prevederilor legale de competenta, a ridicat sechestrul asigurator asupra unui numar de 80 de actiuni ale lui Videanu, care fusese dispus de procurorul ce instrumenta dosarul Romgaz-Interagro, in care fostul ministru este cercetat.

Click pentru a comenta

Trebuie sa fii conectat pentru a comenta Conectare

Lasa un raspuns

Ultimele stiri

In top
$(".comment-click-75978").on("click", function(){ $(".com-click-id-75978").show(); $(".disqus-thread-75978").show(); $(".com-but-75978").hide(); });$(window).load(function() { // The slider being synced must be initialized first $('.post-gallery-bot').flexslider({ animation: "slide", controlNav: false, animationLoop: true, slideshow: false, itemWidth: 80, itemMargin: 10, asNavFor: '.post-gallery-top' });$('.post-gallery-top').flexslider({ animation: "fade", controlNav: false, animationLoop: true, slideshow: false, prevText: "<", nextText: ">", sync: ".post-gallery-bot" }); });});