Oamenii de stiinta incearca sa descopere misterul vietii pe Terra, iar cea mai noua teorie asupra acestui mister este ca omul a fost “insamantat” intr-un loc indepartat de Pamant, ba chiar exista si un mesaj trimis de Dumnezeu in ADN-ul oamenilor.

Aceasta teorie fascinanta se bazeaza pe lucrarea stiintifica semnata de doi oameni de stiinta japonezi, Hiromitsu Yokoo si Tairo Oshima, in 1979. Cei doi biochimisti au reusit sa descopere proteina φX174 din structura ADN umana, care pare sa aiba codat un mesaj extraordinar de la creatorii nostri.

Baza acestei descoperiri o constau numerele prime. Dupa cum stim foarte bine, acestea sunt numerele care nu admit alti divizori inafara de 1 si de el insusi. Lista acestor numere este uimitoare si poate tinde spre infinit.

Chiar daca uneori mintea umana nu este atat de dezvoltata pe cat ne-am dori, au existat cativa matematicieni care au sugerat ca sirul numerelor prime tinde spre infinit si pentru acest fapt au fost dezvoltate formule aferente.

Pe de cealalta parte, atunci cand s-au transmit diverse mesaje, sub forma unor semnale, in spatiu pentru ca o civilizatie extraterestra sa ne poata detecta, s-au folosit imagini bidimensionale care au la baza diverse numere prime. De exemplu, un mesaj care repeta 143 de impulsuri poate fi detectat sau decodat sub forma a doua numere prime: de 11 ori 13. Aceasta metoda de interpretare se aplica pe mai multe planuri.

Lucrurile se complica in momentul in care secventele ADN-ului uman sunt decodate. Ciudat sau nu, acestea parca poata mesaje de la creator, asa cum au fost supranumite, adica impulsuri bidimensionale formate din numere prime. Atunci cand proteina φX174 a fost analizata de catre specialistii chinezi acestia au descoperit numeroase lucruri bizare. O caracteristica remarcabila este cea a genelor care se suprapun. Exista numeroase secvente de nucleotide care se suprapun si pot fi citite pe grupuri de cate 3 litere.

Cu alte cuvinte, CAATGGAACAACTCA este o secventa ADN care pentru a fi decodificata se citeste sub forma grupurilor de trei litere astfel: CAA TGG AAC AAC TCA. Atunci cand prima secventa a grupului de trei litere se schimba, sub forma AAC TGG AAC AAC TCA, chiar daca este vorba despre aceeasi secventa, structura se modifica complet si o noua proteina se creaza.

φX174 contine trei perechi de gene care se suprapun, iar atunci cand au fost numarate literele s-a constat ca este vorba despre numerele 121, 91, si 533. Fiecare dintre aceste trei numere este produsul unor numere prime (11×11=121, 7×13=91, si 13×41=533) si astfel o imagine bidimensionala sub forma unui impuls care codeaza un mesaj este inserat in aceasta structura a ADN-ului uman.

Singura problema pe care trebuie s-o rezolve oamenii de stiinta este cea a decodificarii mesajelor aflate in ADN. Atunci, putem spune ca ajungem sa intelegem cu adevarat viata si astfel sa aflam o data pentru totdeauna cine ne-a creat si cu ce scop.

sursa: efemeride.ro

1 COMENTARIU

  1. Cei care au scris articoulul nu au auzit de codoni care initiaza inceputul transcrierii?! O proteina nu se formeaza pe baza informatiei care incepe de oriunde vrea ea ,totul este coordonat de factori reglatori

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.