Incercarile de intimidarea din ultimele zile ale reprezentantilor coalitiei de guvernare PSD-ALDE, condusa de condmnatul penal Liviu Dragnea si de omul de afaceri Calin Popescu Tariceanu, au starnit furia romanilor care sustin miscarea de #rezistenta din Piata Victoriei. De aceea romanii s-au mobilizat din nou pe site-urile de socializare astfel incat maine, duminica 19, februarie la ora 19, guvernul de marionete al condamnatului penal Liviu Dragnea sa plece acasa. Potrivit grupurilor de sustinere a manifestarilor, lista de revendicari a crescut si ii include printre cei care trebuie sa plece si pe Dragnea si Tariceanu.

Chiar daca OUG 13 a fost abrogata, protestele au continuat si vor continua iar protestatarii au transmis si revendicarile. Membrii Grupurilor de Facebook #Rezistenta, 600000 pentru Romania si Coruptia Ucide, la care se adauga alte grupuri la nivel national, anunta ca vor continua protestele, alaturi de ceilalti cetateni care protesteaza, in ciuda incercarilor de intimidare din ultimele zile.

„Semnalam de asemenea ca presiunea asupra contestatarilor s-a accentuat in ultimele zile prin incercarile de intimidare a parintilor care au venit insotiti de copii in strada, a celor care au lansat drone in piata Victoriei si nu in ultimul rand prin incercarea de evacuare din piata Victoriei a lui Andrei Rosu, in dimineata zilei de 16 februarie. Aceste masuri nu fac decat sa demonstreze (sau sa argumenteze in plus) ca reactia noastra si motivele pentru care iesim in strada sunt justificate si ca protestele trebuie sa continue.”

Cerintele manifestantilor:

1. Aprobarea cu celeritate in Parlament a legii de respingere a OUG 13/2017 si aprobarea legii pentru Aprobarea OUG 14

2. Demisia premierului Sorin Grindeanu

3. Demisia Presedintelui Camerei Deputatilor Liviu Dragnea

4. Demisia Presedintelui Senatului Calin Popescu Tariceanu

5. Adoptarea de catre Camerele reunite ale Parlamentului a unei declaratii comune prin care sustin activitatea anticoruptie.

Motivele pentru care solicitam aceste aceste 5 Puncte NE-NEGOCIABILE sunt:

1. in prezent Guvernul, Senatul si Camera Deputatilor sunt lipsite de credibilitate in fata cetatenilor, ale caror interese ar trebui aparate mai presus de orice. Mai mult, cetatenii Romaniei considera in prezent ca sus-numitii au fost complice la un abuz impotriva statului de drept si chiar mai mult, ca nu se respecta principiul separarii puterilor in stat.

2. acestia si-au incalcat juramantul depus la investire:

Citeste si: Au facut dragoste in sala de cinema din Suceava / VIDEO 18+

,, Art. 1. – (1) Senatorii si deputatii depun, in sedinta solemna a Camerei din care fac parte, urmatorul juramant de credinta fata de tara si popor:

„Jur credinta patriei mele Romania.

Jur sa respect Constitutia si legile tarii.

Jur sa apar democratia, drepturile si libertatile fundamentale ale cetatenilor, suveranitatea, independenta, unitatea si integritatea teritoriala a Romaniei.

Jur sa-mi indeplinesc cu onoare si fidelitate mandatul incredintat de popor.

Asa sa ma ajute Dumnezeu!”
Mobilizarea masiva impotriva guvernului si a leaderilor celor 2 partide aflate la guvernare se produce in urma aparitiei unor ordonante, legi si propuneri legislative concepute si aprobate intr-o maniera netransparenta si nedemocratica, contrar intereselor natiunii romane si angajamentelor luate prin aderarea la organismelor internationale, si care afecteza progresele in lupta anti-coruptie pe care tara noastra incepuse sa le inregistreze.

NB! Dorim respectarea votului exprimat in data de 11 Decembrie 2016, prin numirea unui Guvern deschis dialogului si interesat de problemele tuturor cetatenilor.

Dorim sa realizam o dezbatere publica adevarata si sa obtinem un dialog cu autoritatile statului, astfel incat vocea romanilor sa fie ascultata si sa prevenim derapaje de la normele democratice, de genul OUG 13.

In timpul saptamanii vom reveni cu informatii referitoare la proteste. Comunicarea se va face prin intermediul paginii de FB Coruptia Ucide si a grupului 600000 pentru Romania.”, anunta manifestantii.

sursa: stiripesurse