Acasă Sanatate Dulciurile de SARBATORI, un adevarat pericol pentru SANATATE! Vezi la ce RISCURI...

Dulciurile de SARBATORI, un adevarat pericol pentru SANATATE! Vezi la ce RISCURI te expui!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Prea multe dulciuri consumate in perioada sarbatorilor prezinta un adevarat pericol pentru sanatate, dintii fiind cei mai afectati de zahar.

„Oamenii se asteapta sa isi pastreze dentitia pana la o varsta inaintata si, avand in vedere ca efectele zaharului asupra dintilor sunt de lunga durata, limitarea aportului de zahar la mai putin de 5% din caloriile zilnice (…) reduce la minimum riscul de carii dentare de-a lungul vietii”, afirma Paula Moynihan, profesor de nutritie si igiena orala.

„Trebuie sa ii ajutam pe oameni sa faca alegeri mai sanatoase in privinta produselor pe baza de zahar, luand masuri pentru asigurarea unor alternative cu continut mai scazut in zaharuri adaugate, care sa fie disponibile in scoli, magazine si la locul de munca”, a precizat Paula Moynihan, citata de dailymail.co.uk.

Totodata, cercetatorii de la Universitatea din Newcastle au descoperit ca persoanele care obtineau sub 5% din energia zilnica din alimente „fara zaharuri” adaugate artificial, regasite in mod natural in sucuri, miere si sirop, aveau sanse mult mai mari de a avea o dentititie sanatoasa, fara carii, pana la sfarsitul vietii.

Studiul, publicat in Journal of Dental Research, a examinat 55 de cercetari anterioare efectuate asupra cariilor dentare, care, cu opt exceptii, au relevat o legatura intre consumul de zahar si carii.

O „legatura semnificativa” intre sanatatea dentara si reducerea cantitatii de zahar a fost observata in cazul persoanelor care consumau sub 5% din necesarul de calorii zilnice sub forma alimentelor bogate in zahar – ceea ce inseamna mai putin de sapte lingurite pe zi la femei si peste opt lingurite, la barbati.

Sursa: mediafax.ro