Presedintele Klaus Iohannis intentioneaza sa-si completeze echipa de consilieri cu inca un nume: Constantin Dudu Ionescu. Fostul ministru de interne ar urma sa fie numit saptamana viitoare consilier de stat in cadrul Departamentului de Siguranta Nationala, au declarat surse apropiate Administratiei Prezidentiale.

Dudu Ionescu a fost membru PNTCD, PUR si PDL. Ani buni a reprezentat interesele holdingului Elbit Systems in Romania, furnizor de tehnica militara care a derulat contracte de zeci de milioane de euro cu MApN. Contactat de Hotnews.ro, Dudu Ionescu s-a rezumat la urmatoarea declaratie: „Nu am ce sa comentez”.

Legatura cu echipa prezidentiala pare sa fie Eduard Hellvig, unul din oamenii cheie din echipa de campanie a presedintelui Iohannis. Hellvig a fost consilier al ministrului de Interne Constantin Dudu Ionescu in perioada 1999 – 2000.

Potrivit site-ului administratiei prezidentiale, „Departamentul Securitate Nationala (D.S.N.) reprezinta structura specializata din cadrul Administratiei Prezidentiale, destinata asigurarii indeplinirii de catre Presedintele Romaniei a prerogativelor conferite de Constitutie in domeniul general al securitatii nationale si al calitatii de Comandant al Fortelor Armate, avand la baza Strategia Nationala de Aparare a Tarii si Strategia de Securitate Nationala a Romaniei.”

Constantin Dudu Ionescu (58) este licentiat al Facultatii de Aeronave din cadrul Universitatii Politehnice Bucuresti. Si-a inceput cariera ca inginer si a fost cercetator la Centrul de Motoare de Aviatie Bucuresti.

A fost deputat PNTCD in legislatura 1992 – 1996, apoi secretar de stat in Ministerul Apararii in Guvernul CDR, ulterior ministru de interne.
Sursa: Hotnews

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.