Acasă Stirile zilei Drumurile nationale vor trece la Ministerul Transporturilor! Va fi creata o companie...

Drumurile nationale vor trece la Ministerul Transporturilor! Va fi creata o companie speciala pentru constructia de autostrazi!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania (CNADNR) va trece la Ministerul Transporturilor, urmand sa fie creata si o companie speciala pentru constructia de autostrazi, a declarat ministrul Transporturilor, Relu Fenechiu.

„Din ultimele discutii pe care le-am avut, se va crea o companie dedicata constructiei de autostrazi si CNADNR va veni in integralitatea ei la Transporturi, disparand litera A.(…) CNADNR este astazi in portofoliul departamentului marilor proiecte, condus de domnul ministru Sova. Toate drumurile nationale, europene si autostrazi sunt in portofoliul domnului Sova. Drumurile nationale vor fi portofoliul Ministerul Transporturilor. In momentul in care voi avea in subordine si drumurile ma voi ocupa si de drumurile nationale”, a declarat ministrul Transporturilor.

Acesta nu a precizat perioada in care se va infiinta aceasta companie de constructie de autostrazi, subliniind ca „nu este o graba, am alte prioritati”.

„In ceea ce ma priveste, nu este o graba, am alte prioritati. In subordinea mea se afla Autoritatea de Management pentru Programul Operational Sectorial de Transport, pe care l-am preluat in incetare de plati si in pre-suspendare si in mai putin de patru luni am reusit sa indeplinim toate conditionalitatile impuse de Comisia Europeana pentru ridicarea pre-suspendarii, dupa cum mi-am asumat punandu-mi pe masa mandatul meu, ca in luna iunie se va ridica pre-suspendarea si vom incepe sa decontam banii europeni”, a spus Relu Fenechiu.

Sursa: agerpres.ro

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos