Acasă Stirile zilei Social Drumuri nationale inchise si 75 de localitati din Moldova fara curent electric!

Drumuri nationale inchise si 75 de localitati din Moldova fara curent electric!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Mai multe drumuri nationale raman inchise sambata in judetele Botosani, Suceava si Iasi, iar 75 de localitati din Moldova sunt fara curent electric, ca urmare a viscolului.

„In trei judete din Moldova – Botosani, Suceava si Iasi – se intervine pentru deblocarea portiunilor din cele 11 drumuri nationale inchise in cursul zilei de ieri, dar si pentru reluarea traficului pe cele 21 de drumuri judetene afectate de precipitatiile din ultimele 24 de ore”, detaliaza un comunicat al MAI.

Totodata, peste 40 de echipe ale Electrica actioneaza in teren pentru remedierea avariilor la retelele de distributie a energiei electrice din cele 75 de localitati afectate. Majoritatea localitatilor sunt situate in judetele Bacau, Botosani, Iasi, Neamt, Suceava, Vaslui.

MAI afirma ca structurile sale operative vor continua misiunile de interventie si ajutor pentru situatii de urgenta, in paralel cu actiunile de deblocare a arterelor rutiere.

In ultimele 24 de ore, efectivele Ministerului Afacerilor Interne au actionat cu peste 800 de angajati din Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta, Inspectoratul General al Politiei Romane, Inspectoratul General al Jandarmeriei Romane si Inspectoratul General al Politiei de Frontiera.

Actiunea operativa a fortelor MAI a condus la salvarea si punerea la adapost a mai multor persoane care necesitau ajutor. Astfel, in judetul Suceava, din cauza blocarii unui autovehicul care transporta 15 copii si 3 cadre didactice, s-a intervenit pentru punerea la adapost a acestora in Caminul Cultural din localitatea Granicesti.

In judetul Neamt, pompierii salvatori au tractat un microbuz cu 15 copii care se deplasa pe DN15B si care, din cauza poleiului, nu se mai putea avansa spre localitatea Durau.

Totodata, s-a actionat pentru deblocarea mai multor autoturisme si tiruri blocate pe DN2 Suceava, actiunea fiind finalizata in jurul orei 4,00.

Conform raportarilor primite la Centrul Operativ al Ministerului Afacerilor Interne, la acest moment nu mai exista niciun judet sub influenta codului portocaliu, iar in judetele unde se mentin avertizari meteorologice, acestea se refera numai la intensificari ale vantului.

Sursa: agerpres.ro