Acasă Stirile zilei Apele au luat un drum de 13 milioane de euro: banii i-a...

Apele au luat un drum de 13 milioane de euro: banii i-a luat firma lui Dorinel Umbrarescu!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

 

Drumul surpat în Vrancea a fost reparat de firma lui Umbrărescu şi a costat 13 milioane de euro.

Lucrare de mântuială făcută la drumul judeţean 205 D de către firma unui “rege al asfaltului”, nimeni altul decât Umbrărescu.

Drumul Judeţean 205 D a fost distrus pentru prima dată de inundaţiile din vara lui 2005 când, practic, nu mai exista drum, iar circulaţia se făcea prin albia râului Zăbala.

Duminică de Paşte, la cinci ani distanţă, o porţiune de circa 30 de metri din drumul judeţean a fost luat de apă. Astfel că peste 4.000 de locuitori din comunele Nereju și Spulber au rămas izolaţi.

Apa potabilă, gazele şi curnetul electric au fost de asemenea întrerupe din cauza ruperii drumului judeţean.

După ce ştirea a făcut înconjurul ţării şi televiziunile au mers să transmită de la faţa locului, a ieşit la iveală faptul că pentru repararea acestui drum în 2005 s-au plătit numai puţin de 13 milioane de euro, banii provenind din fondurile Consiliului Judeţean Vancea, de care aparţine şoseaua.

Firma UMB Spedition aparţinând lui Dorinel Umbrărescu s-a ocupat aşa de bine de refacerea drumului, încât acesta a fost luat cu totul de apă pe o porţiune de circa 30 metri lungime.

Marian Oprişan spune că lucrarea nu este gata nici măcar pe jumătate şi că ar mai fi nevoie de peste 20 de milioane de euro, acestuia părându-i-se destul de normal ca o astfel de investiţie să fie şi costisitoare.

Preşedintele Consiliului Judeţean Vrancea, Marian Oprişan a declarat duminică faptul că modernizarea drumului a început în anul 2008, când odată cu realizarea lucrărilor de consolidare a malului şi cele de protecţie s-a reuşit refacerea fundaţiei drumului şi turnarea stratului de asfalt pe 31 din cei 34 de kilometri ai drumului.