Guvernul Grindeanu a imprumutat in primele trei luni si jumatate de mandat 12,181 miliarde de lei si 1,990 miliarde de euro, adica echivalentul a aproximativ 4,697 miliarde de euro, aproape 40% din cat a luat Romania de la Fondul Monetar International in anul 2009, dezvaluie Digi24.ro.

Ori de cate ori sunt intrebati din ce fonduri vor creste pensiile si salariile bugetarilor, mai marii PSD si ALDE spun ca sunt bani si invoca deja mult prea uzatul refren „romanii au votat pentru cresterea economiei, pentru mai multi bani in buzunarele lor”. De partea cealalta, analistii fac analize peste analize si lanseaza diverse avertismente, mai ales ca incasarile la buget se incapataneaza sa ramana mai mici decat prognoza pe hartie, dupa cum admite chiar seful ANAF.

Iar in tot acest timp, Guvernul se imprumuta. A reusit ca pana acum, adica in doar trei luni si jumatate, sa se indatoreze cu 4,697 miliarde euro. Carevasazica, cam 40% din imprumutul semnat cu FMI, la inceputul crizei economice, de atat de criticatul Guvern Boc.

Practic, statul roman se indatoreaza tot mai mult, desi guvernantii se lauda constant cu cresterea economica (de unde si argumentatia ca aceasta trebuie sa se simta in buzunarele romanilor), iar cheltuielile cu investitiile sunt tot mai mici.

Pentru ce se imprumuta atunci statul tot mai mult? Pentru a acoperi promisiunile din campanie si pentru a tine cat de cat in frau deficitul bugetar. Iar hora se va incinge si mai tare in cazul in care liderii PSD si ALDE vor merge pana la capat cu legea salarizarii unitare in forma prezentata de Liviu Dragnea.

Citeste mai mult aici

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.