Presedintele PSD CONDAMNAT PENAL pentru fapte de coruptie, Liviu Dragnea a reusit sa impuna guvernului PSD sa promulge ordonantele care il vor scapa de puscarie in cazul in care pe data de 14 februarie va fi codamnat intr-un nou dosar. Guvernul a adoptat, in sedinta de marti, un proiect de lege privind gratierea unor pedepse si a unor masuri educative privative de libertate, a anuntat ministrul Justitiei, Florin Iordache.

„Am adoptat o serie de masuri care vizeaza evitarea unei hotarari pilot la CEDO si in acest sens am adoptat proiectul de lege privind gratierea unor pedepse si a unor masuri educative privative de libertate. Cel de-al doilea proiect de lege vizeaza Legea pentru completarea Legii 254/2013 privind executarea pedepselor”, a declarat Florin Iordache la Palatul Victoria.

„Cel de-al treilea act normativ pe care l-am adoptat astazi este vorba de Ordonanta de urgenta pentru modificarea si completarea Legii 296 Cod Penal si a Legii 135 Cod de procedura penala. Practic, prin aceasta ordonanta de urgenta, am facut si am pus in concordanta deciziile Curtii Constitutionale care (…) trebuiau sa fie implementate fie de catre Guvern, fie de catre Parlament”, a declarat Iordache.

Referitor la procesul sau, Liviu Dragnea a declarat: „Vreau sa aduc martori sa vedem daca si acest proces se va sutine pe doua declaratii mincinoase obtinute in conditii suspecte la DNA. Eu m-am uitat pe toate declaratiile, se vede ca sunt puse cu mana, dictate sau cusute cu ata alba. Romania este patria denunturilor si a ascultarilor”.

Dragnea a vorbit si despre proiectele de OUG privind gratierea si modificarea codurilor penale.

„Ce gratiere sa ma ajute pe mine? Nicio gratiere nu ma ajuta pe mine. Eu n-am auzit de la Guvern ca vrea sa dezincrimineze abuzul in serviciu. Uitati-va cu atentie pe dosarul meu sau pe ce a aparut in presa. Nu ma ajuta pe mine personal. Eu nu cred ca cele 15 mii de doare de la DNA sunt despre mine”, a spus Liviu Dragnea.

La finalul zilei s-a dovedit ca totul a fost o farsa iar ordonantele au fost asumate de guvern la presiunea lui Dragnea!

Presedintele PSD, Liviu Dragnea, a fost trimis in judecata de procurorii DNA, in 15 iulie, pentru instigare la abuz in serviciu si instigare la fals intelectual, in dosarul in care este acuzat alaturi de fosta lui sotie, Bombonica Prodana, pentru fapte comise pe vremea cand era presedinte al Consiliului Judetean Teleorman.

Potrivit procurorilor, in perioada iulie 2006 – decembrie 2012, Liviu Dragnea, in calitate de presedinte al Consiliului Judetean Teleorman, respectiv de presedinte al organizatiei judetene a unui partid politic, cu intentie, a determinat-o pe inculpata Floarea Alesu, la acea vreme director executiv al Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Teleorman sa ii incalce atributiile de serviciu prin mentinerea in functie si implicit plata drepturilor salariale pentru doua angajate ale aceleiasi institutii.

Fosta sotie a lui Dragnea, Bombonica Prodana, este acuzata de abuz in serviciu, alaturi de fosti sefi din Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Teleorman.

Liderul PSD, Liviu Dragnea, a fost condamnat, pe 22 aprilie, de instanta suprema, la doi ani de inchisoare cu suspendare, in dosarul „Referendumul”, dupa ce initial primise un an de inchisoare cu suspendare, decizia fiind definitiva

AGERPRES