Acasă Stirile zilei Dragnea le-a luat voturile! Vitalaire le-a luat banii la morti! Prejudiciul este...

Dragnea le-a luat voturile! Vitalaire le-a luat banii la morti! Prejudiciul este urias!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

O investigatie a jurnalistilor din echipa GSP a scos la iveala o afacere cutremuratoare. ”Doar in ultimii trei ani, Vitalaire a incasat bani in numele a 1.500 de morti de la 41 de case judetene plus Bucuresti”. ”Controlul nostru a vizat ultimii trei ani: 2014-2016. Exista, in medie, 500 de cazuri pe an in care Vitalaire a decontat pe CNP-ul unor asigurati decedati! Un singur judet, Caras, nu are nici un caz de mort decontat, pentru ca au refuzat sa plateasca 12 cereri de CNP-uri de morti. Vom trimite datele la Parchet. Intentionam sa extindem controlul pe mai multi ani” Augustus Costache, purtator de cuvint al CNAS.

De o luna si jumatate, de cind a inceput investigatia jurnalistica, multinationala AirLiquide Vitalaire tace.

16,4 miliarde de euro este cifra de afaceri a AirLiquide Vitalaire, in cele 80 de tari unde isi deruleaza activitatea

3.000 de procese a intentat Vitalaire pacientilor sai in ultimii 6 ani

Din actele contabile, furnizate de o sursa din interiorul companiei, rezulta ca Vitalaire Romania face dubla contabilitate ca sa traga pe sfoara mii de pacienti grav bolnavi.

In majoritatea lor e vorba de oameni saraci, de la tara, lipsiti de posibilitati, familii intregi care se sperie in fata amenintarilor Vitalaire.

Pacienti dependenti de tuburile de oxigen, in multe cazuri bolnavi terminali, sint impinsi sa stringa datorii si apoi actionati in judecata. In instanta, Vitalaire pledeaza cu facturi false. si cistiga 95% din procese.

Vreme de aproape un deceniu, nici o autoritate a statului roman nu a observat acest fenomen medical si juridic.

”Noi, reprezentanta AirLiquide Vitalaire din Romania, ne-am transformat intr-o afacere bazata pe executarea silita a oamenilor amariti, nestiutori si, de multe ori, muribunzi!” Fost coordonator al Vitalaire, sursa a ziarului.

40% este dobinda anuala pe care Vitalaire o impune clientilor sai si pe care o cistiga prin proces.

Vitalaire este brandul de aparate de oxigenoterapie al multinationalei AirLiquide.
Cu sediul in Franta, AirLiquide a devenit liderul mondial pe piata de gaze industriale, iar prin Vitalaire s-a extins si in zona dispozitivelor medicale: livreaza aparate de oxigenoterapie pentru jumatate din glob.

”in Romania, am remarcat cum concentratoarele de oxigen consuma semnificativ din buget. Din totalul decontarilor la dispozitive medicale, in 2013 aparatele de oxigenoterapie reprezentau 40%”, spune pentru ziar Gheorghe tibichi, presedintele Casei de Asigurari de Sanatate.

Iar Vitalaire lucreaza, potrivit directorului Lucian Bentu, ”cu 50% din acesti pacienti”.

”in ultimii 5 ani, am realizat riscul de prescriere excesiva si am introdus criterii suplimentare. Procentul dispozitivelor de oxigenoterapie in totalul dispozitivelor medicale a scazut” Gheorghe tibichi, presedintele CNAS

Asiguratii romani care folosesc concentratoare de oxigen sint practic suferinzi dependenti de aparatele de aer.

Mai multe marturii din interiorul Vitalaire completeaza schita activitatilor firmei.

Potrivit descrierilor surselor, compania fraudeaza si pacientii, si statul, prin mai multe cai:

intocmeste facturi false si le prezinta in instanta.
Completeaza in numele pacientilor documentele pentru Casa de Sanatate.
Ia bani si de la pacienti, si de la Casa.
Deconteza bani din buget in numele unor oameni morti.
Deconteaza la Casa aparate pe care oamenii nu le-au folosit sau care n-au ajuns niciodata la pacienti!

Furnizate ieri oficial, la cererea ziarului, rezultatele controlului CNAS arata ca ”1.500 de CNP-uri de decedati au fost decontati in ultimii trei ani de catre Vitalaire”, potrivit lui Augustus Costache, purtator de cuvint al Casei Nationale de Asigurari de Sanatate.

Altfel spus, Casele de Sanatate au fost pacalite de 1.500 de ori doar in trei ani. Referindu-ne doar la morti, pentru ca sursele ziarului sustin ca metodele Vitalaire erau extrem de diverse.

Citeste mai mult pe TOLO.ro

 

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos