Acasă Stirile zilei Dragnea da cartile pe fata! A recunoscut ca programul de guvernare l-a...

Dragnea da cartile pe fata! A recunoscut ca programul de guvernare l-a lucrat un inculpat! Autorul a patentat cea mai ingenioasa metoda de a ascunde banii din coruptie!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Liviu Dragnea, presedintele Camerei Deputatilor a declarat ca printre artizanii programului de guvernare este si fostul ministru de Finante din cabinetul Ponta, Darius Valcov, trimis in judecata pentru mai multe fapte de coruptie.

„Darius (Valcov, n.r.) a fost  unul din oamenii de baza cu care am lucrat la programul de guvernare. A venit de la PDL, dar este un om cu o foarte buna pregatire”, a spus Dragnea.

Darius Valcov a fost trimis in judecata sub control judiciar in doua dosare de fapte de coruptie si luare de mita, aflate la inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ), respectiv Tribunalul Olt.

La Tribunalul Olt se judeca fondul cauzei in dosarul instrumentat de DNA in care Darius Valcov este inculpat pentru luare de mita. Fostul ministru este acuzat ca in perioada noiembrie-decembrie 2012, in calitate de primar, i-a pretins unui om de afaceri — denuntator in cauza — aproximativ 10% din sumele incasate de o societate de la Primaria Slatina, in baza unui contract semnat anterior, iar in perioada 21 ianuarie — 13 iunie 2013 a primit, in mai multe transe, de la respectiva firma, printr-o alta intermediara, peste 2,1 milioane lei, potrivit Agerpres.

Banii au fost pretinsi pentru ca denuntatorul sa nu intampine probleme in derularea contractului si sa primeasca banii la timp pentru lucrarile efectuate. Este vorba de contracte pentru reabilitarea centrului istoric al municipiului Slatina si pentru studii de fezabilitate, proiecte tehnice si lucrari la izolarea termica a unor blocuri.

La ICCJ se judeca dosarul in care Valcov este inculpat pentru trafic de influenta. Dosarul a fost trimis in judecata in mai 2015. Procurorii DNA sustin ca fostul ministru al Finantelor ar fi primit peste doua milioane de euro de la Theodor Berna, administratorul companiei Tehnologica Radion, firma care a derulat contracte cu Compania de Apa Olt pentru extinderea retelelor de apa si canalizare din orasele Slatina, Scornicesti si Potcoava.

In martie 2015, procurorii DNA au facut sase perchezitii in localitati din judetul Olt, in municipiul Slatina si in Bucuresti, fiind cautate tablourile care ar fi fost achizitionate de Darius Valcov, prin interpusi, de la case celebre de licitatii, cu bani presupus obtinuti din fapte de coruptie. in urma perchezitiilor, anchetatorii au gasit 101 tablouri, pe care figureaza semnatura unor pictori celebri, cum ar fi Pablo Picasso (doua gravuri si un desen in carbune), Andy Warhol, Nicolae Tonitza, stefan Luchian, Gheorghe Petrascu, Constantin Piliuta, Corneliu Baba, Horia Bernea sau Octav Bancila, potrivit DNA.

Surse judiciare declarau la acea data pentru Mediafax ca Darius Valcov intentiona sa deschida o galerie de arta in Bucuresti, dar, din cauza cercetarilor, ar fi ascuns tablourile la patru persoane de incredere. Anchetatorii ar fi gasit unele tablouri prin dulapuri sau pe sub paturi, Valcov si oamenii sai de incredere grabindu-se sa le ascunda.

Darius Valcov si-a inceput cariera politica la PDL, iar in 2004, la 27 de ani a castigat alegerile pentru primaria orasului Slatina. Valcov a castigat si la alegerile din 2008, unde a candidat tot din partea PDL, insa in martie 2012, dupa caderea guvernului Boc si protestele impotriva partidului si a fostului presedinte Traian Basescu, Valcov a demisionat din PDL. El si-a motivat decizia prin lipsa sprijinului guvernamental pentru soseaua de centura a orasului Slatina. A pierdut mandatul de primar, s-a inscris in PSD, iar in 2012 a castigat un mandat de senator din partea USL. in august 2014, el a fost propus de Victor Ponta pentru functia de ministru delegat al Bugetului. Dupa cinci luni, el a fost numit ministrul al Finantelor Publice (decembrie 2014).

Mandatul sau a fost unul foarte scurt. Valcov a demisionat din functia de ministru in martie 2015, dupa ce procurorii DNA au cerut urmarirea penala, dar si dupa un comunicat transmis de presedintele Klauss Iohannis in care ii solicita premierului Victor Ponta sa demareze procedura de revocare din functie.

Valcov este licentiat in studii economice (ASE) si in drept (Universitatea Spiru Haret) si a obtinut un doctorat in economie la Academia de Studii Economice.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos