Cap Limpede

Stirile zilei

Donald Trump l-a sunat pe Klaus Iohannis: Presedintele SUA vrea sa trimita Romaniei ventilatoare pentru dotarea spitalelor!

Presedintii Klaus Iohannis si Donald Trump au avut sambata o convorbire telefonica, la solicitarea partii americane, informeaza un comunicat al Administratiei prezidentiale. Cei doi sefi de stat au vorbit despre criza sanitara generata de pandemia de coronavirus, iar presedintele SUA si-a manifestat intentia de a trimite Romaniei ventilatoare pentru dotarea spitalelor.

La randul sau, presedintele Klaus Iohannis a multumit omologului american pentru tot ajutorul primit de Romania din partea Statelor Unite de la izbucnirea pandemiei si a transmis totodata un mesaj de solidaritate cu poporul american si condoleante pentru pierderile de vieti omenesti din cauza Covid-19.

„Presedintele Romaniei, domnul Klaus Iohannis, a avut sambata, 25 aprilie a.c., o convorbire telefonica cu Presedintele Statelor Unite ale Americii, domnul Donald J. Trump, la solicitarea partii americane. Discutia s-a concentrat asupra crizei epidemiologice generate de noul coronavirus, precum si asupra modalitatilor de consolidare a relatiei transatlantice si a Parteneriatului Strategic dintre Romania si SUA.

Presedintele Klaus Iohannis a transmis solidaritatea cu poporul american si condoleante pentru pierderile de vieti omenesti cauzate de pandemia generata de noul coronavirus.

Presedintele Romaniei a exprimat apreciere pentru sprijinul acordat tarii noastre de catre SUA, referindu-se, printre altele, la facilitarea de catre partea americana a utilizarii avioanelor de transport sub egida Strategic Airlift Capability din cadrul NATO, care au adus in Romania echipamente de protectie esentiale pentru personalul medical.

Totodata, Presedintele Klaus Iohannis a evidentiat si sprijinul american pentru obtinerea, de catre Romania, a unui echipament de detectie de tipul RT-PCR, printr-un program al Agentiei Internationale pentru Energie Atomica (AIEA), finantat de SUA, precum si ajutorul de 800.000 de dolari pentru Romania dedicat exclusiv luptei impotriva pandemiei cu noul coronavirus.

Cei doi sefi de stat au trecut in revista masurile adoptate pe plan national in ambele state, rezultatele acestora, precum si planurile de actiune in perioada imediat urmatoare in domeniile medical si economic.

Presedintele Romaniei a subliniat ca una dintre prioritatile autoritatilor romane este asigurarea tuturor echipamentelor si medicamentelor necesare combaterii eficiente a pandemiei.

in acest sens, Presedintele Donald Trump si-a manifestat intentia de a trimite tarii noastre ventilatoare pentru dotarea spitalelor.

Presedintele Klaus Iohannis si Presedintele Donald Trump au reafirmat, cu acest prilej, angajamentul comun pentru soliditatea Parteneriatului Strategic bilateral, precum si pentru consolidarea cooperarii in domeniul securitatii si cel economic”.

Ultimele stiri

In top
$(".comment-click-105198").on("click", function(){ $(".com-click-id-105198").show(); $(".disqus-thread-105198").show(); $(".com-but-105198").hide(); });$(window).load(function() { // The slider being synced must be initialized first $('.post-gallery-bot').flexslider({ animation: "slide", controlNav: false, animationLoop: true, slideshow: false, itemWidth: 80, itemMargin: 10, asNavFor: '.post-gallery-top' });$('.post-gallery-top').flexslider({ animation: "fade", controlNav: false, animationLoop: true, slideshow: false, prevText: "<", nextText: ">", sync: ".post-gallery-bot" }); });});