Acasă Stirile zilei Doi teroristi Al-Qaeda, prinsi in Romania! Planuiau un ATENTAT in perioada sarbatorilor...

Doi teroristi Al-Qaeda, prinsi in Romania! Planuiau un ATENTAT in perioada sarbatorilor de iarna!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Doi teroristi Al-Qaeda, Ramzan Muhammad si Adeel Muhammad, au fost prinsi in Romania, ei planuind un atentat terorist in tara noastra in perioada sarbatorilor de iarna.

Cei doi aveau legaturi cu o organizatie „afiliata ideologic” Al-Qaeda si reprezentau „puncte de sprijin sub coordonare externa in conditii de conspirativitate”.

In urma anchetei „s-a stabilit ca urmau sa asigure suport pentru desfasurarea intregii oepratiuni” iar unul dintre acestia „detine cunostinte avansate pentru confectionare de dispozitive explozive improvizate”, a continuat purtatorul de cuvant al SRI, care a spus ca cei doi sint originari din Orientul Mijlociu, fara a preciza tara de origine.

„In contextul masurilor intreprinse de autoritatile romane competente in prevenirea si combaterea terorismului, in cursul zilei de ieri (5 decembrie – n.r.), Curtea de Apel Bucuresti a declarat indezirabili doi cetateni straini pentru o perioada de 15 ani. SRI in cooperare cu institutiile din Sistemul National pentru Prevenirea si Combaterea Terorismului (SNPCT) a intreprins masuri complexe de documentare a unor activitati pregatitoare pentru comiterea de actiuni teroriste pe teritoriul Romaniei in perioada Sarbatorilor de iarna de catre o structura extremista afiliata Al-Qaeda”, a declarat purtatorul de cuvant al SRI.

Sursa: hotnews.ro

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos