Cap Limpede

World

Doi frati au socat lumea medicala! Vezi ce se intampla cu ei la lasarea intunericului! Video

Doi frati pakistanezi par ca depind total de soare: ei au activitati normale ziua, dar nu se pot misca deloc noaptea, informeaza 20minutes.ch. in fiecare seara incepe un cosmar pentru o familie din Balucistan (sud-vestul Pakistanului), nu pentru ca lui Abdul Rasheed (noua ani) si lui Shoaib Ahmed (13 ani) le-ar fi frica de intuneric, ci pentru ca cei doi frati, activi in cursul zilei, sunt ca si paralizati in timpul noptii.

Corpurile le intepenesc, scrie Indian Times, care arata ca cei doi baieti nu pot vorbi si nu se pot misca. Cum rasare soarele insa, ei isi recapata toate facultatile.

In fata acestui mister, comunitatea medicala pakistaneza nu stie ce sa spuna. Javed Akram, profesor de medicina la Institutul pakistanez de stiinte medicale, a declarat agentiei Associated Press ca nu stie cum sa explice simptomele celor doi frati, numiti „copiii solari”. „Luam acest caz ca pe o provocare. Medicii nostri efectueaza teste pentru a afla de ce copiii sunt activi ziua, dar nu pot deschide ochii, vorbi sau manca dupa asfintitul soarelui”, a spus el in cadrul unei vizite la spitalul din Islamabad unde sunt internati fratii.

Analizele medicale au fost trimise in strainatate pentru examinari mai aprofundate. Cercetatorii iau si mostre din sol si din aer, in satul in care locuieste familia copiilor, aflat aproape de Quetta (capitala provinciei Balucistan). Tatal este var primar cu sotia lui, iar doi din cei sase copii ai lor au murit in primii ani de viata, potrivit Al-Arabya. Ceilalti copii in viata ai celor doi nu prezinta niciun simptom neobisnuit.

„Cred ca fiii mei primesc energia de la soare”, spune tatal, incercand sa explice boala misterioasa a celor doi copii ai sai si adaugand ca ei traiesc asa de la nastere. Autoritatile medicale au respins insa ideea conform careia lumina solara joaca un rol in starea baietilor, tinand seama ca Abdul Rasheed si Shoaib Ahmed se pot misca normal cand se afla intr-o camera intunecata sau cand ploua.

Associated Press, care i-a vazut pe cei doi baieti, ii descrie ca pe niste copii activi, energici si veseli in timpul zilei. Nesiguranta legata de boala lor nu pare a-i ingrijora prea mult, ei ramanand optimisti in privinta viitorului care ii asteapta: unul vrea sa fie invatator, iar celalalt, imam.

Sursa: Agerpres

Click pentru a comenta

Trebuie sa fii conectat pentru a comenta Conectare

Lasa un raspuns

Ultimele stiri

In top
$(".comment-click-86145").on("click", function(){ $(".com-click-id-86145").show(); $(".disqus-thread-86145").show(); $(".com-but-86145").hide(); });$(window).load(function() { // The slider being synced must be initialized first $('.post-gallery-bot').flexslider({ animation: "slide", controlNav: false, animationLoop: true, slideshow: false, itemWidth: 80, itemMargin: 10, asNavFor: '.post-gallery-top' });$('.post-gallery-top').flexslider({ animation: "fade", controlNav: false, animationLoop: true, slideshow: false, prevText: "<", nextText: ">", sync: ".post-gallery-bot" }); });});