Mai multi jurnalisti ucraineni au dat publicitatii pe site-ul YanukovychLeaks.org, documente secrete ale fostului presedinte Viktor Ianukovici, destituit sambata de catre Parlament.

Potrivit site-ului, aproximativ 200 de dosare cu mii de documente au fost gasite la 22 februarie, in lacul resedintei Mejighiria a lui Ianukovici.

In opinia jurnalistilor, aceste documente au fost aruncate de catre persoane care au fugit in graba, incercand sa distruga toate probele impotriva lui Ianukovici.

Documentele continand informatii despre proprietarii resedintei sunt sistematizate si urmeaza sa fie analizate de catre jurnalisti.

Majoritatea actelor se refera la preturile enorme pentru servicii de intretinere a resedintei lui Ianukovici si la salariile angajatilor.

Pana in acest moment, pe acest site au fost publicate 752 de documente.

Sambata, mii de ucraineni au profitat de prabusirea regimului presedintelui Viktor Ianukovici pentru a vizita, intr-o atmosfera de sarbatoare, aceasta resedinta luxoasa de la periferia Kievului.

Numerosi vizitatori au oservat contrastul dintre fastul resedintei si mijloacele modeste alocate de catre statul ucrainean, de exemplu, pentru scoli si spitale.

Mejighiria a devenit un simbol al coruptiei regimului, in urma unor multiple anchete, prezentate in ultimii ani in presa, cu privire la „privatizarea ilegala” a resedintei.

Sursa: mediafax.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.