Acasă Life Documente secrete. De ce fostul rege britanic complota cu Hitler?

Documente secrete. De ce fostul rege britanic complota cu Hitler?

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Edward al VIII-lea, Duce de Windsor, si regele Marii Britanii intre 20 ianuarie 1936 si 11 decembrie 1936, a complotat cu Adolf Hitler, dezvaluie autorul biografiei printesei Diana.

Documentele care relevau complotul pus la cale de Edward al VIII-lea si Adolf Hitler pentru ca cel dintai sa revina pe tronul britanic au fost ascunse de catre Winston Churchill, presedintele american Dwight Eisenhower si Clement Attlee, premier al Marii Britanii intre 1945 si 1951.

Edward al VIII-lea il caracteriza pe Hitler ca fiind „un mare om” si il critica pe Winston Churchill, despre care spunea ca isi doreste razboiul.

Ducele de Windsor era foarte nemultumit ca a fost silit sa abdice la sfarsitul lui 1936 si credea ca razboiul ar fi putut fi evitat daca s-ar fi intors pe tronul Marii Britanii.

Mai multe imagini il infatiseaza pe Edward al VIII-lea in ipostaze joviale cu Adolf Hitler sau cu Joseph Goebbels, ministrul propagandei in Germania nazista.

Edward al VIII-lea a fost silit sa abdice pe 11 decembrie 1936 deoarece dorea sa se insoare cu o americanca ce divortase, Wallis Simpson. Aceasta avea, in cele din urma, sa ii devina sotie.

Hitler a fost foarte dezamagit de abdicarea lui Edward al VIII-lea si il considera pe Churchill vinovat de acest lucru, crezand ca acesta l-a impins pe rege sa se insoare cu o femeie divortata.

In 1937, Edward al VIII-lea a efectuat o vizita in Germania nazista impreuna cu sotia sa, Wallis Simpson, vizita in care a salutat in stil nazist.

Sursa: Mediafax

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos