Ceapa este una dintre cele mai utilizate legume in alimentatia de zi cu zi si probabil nu gresim daca spunem ca este si printre cele mai sanatoase legume pentru sanatate. Ce ar fi insa daca ai afla ca desi diferentele sunt doar de culoare, in aparenta, ceapa rosie are efecte miraculoase in tratarea si prevenire anumitor afectiuni. Iata o comparatie facut de observator.tv intre cele doua tipuri de ceapa dupa care vei decide singur ceea ce iti foloseste mai bine. Evident nu ceapa prajita…

Beneficiile cepei albe:

– ceapa alba contine vitamine (A, B si C), calciu, magneziu, fosfor, fier si potasiu;
– ceapa alba protejeaza inima;
– ceapa alba previne bolile de inima cu pana la 15%.
Beneficiile cepei rosii:

– ceapa rosie este mai bogata in antioxidanti decat ceapa alba prin continutul ridicat de antocianina (pigmentul care ii da culoare si tine la departare cancerul si bolile cardiovasculare);
– ceapa rosie contine mai multa quercitina decat ceapa alba (antioxidantul care protejeaza celulele de formarea tumorilor maligne si favorizeaza circulatia sanguina);
– ceapa rosie este un adevarat combatant al diabetului;
– ceapa rosie este recomandata si pentru tratarea sau ameliorarea durerilor cauzate de ostoeoporoza.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.