DNA solicita Consiliului Superior al Magistraturii incuviintarea retinerii si arestarii preventive a judecatoarei Veronica Cirstoiu de la la Curtea de Apel Bucuresti – Sectia I penala.

Ea este acuzata de luare de mita si complicitate la trafic de influenta in dosarul in care fiul acesteia, Florin Cergan, a fost retinut deja de procurorii DNA pentru complicitate la trafic de influenta, urmand a fi prezentat instantei cu propunere de arestare preventiva.

Din Rezolutia de incepere a urmaririi penale rezulta ca persoane interesate in solutionarea favorabila a unor dosare penale, aflate pe rolul instantelor de judecata, prin intermediar, au remis, in mai multe transe, sume de bani in cuantum de peste 1.000.000 euro in scopul obtinerii unor solutii favorabile in cauze penale.

„In acest context, la seara zilei de joi, una din transele de bani, in cuantum de 50.000 euro, a fost primita de Florin Cergan pentru a o remite mamei sale Veronica Cirstoiu. Aceasta, la randul sau, potrivit intelegerii cu persoanele implicate si interesate, urma sa transmita aceasta transa unuia dintre judecatorii investiti cu judecarea uneia dintre cauzele respective”, se arata intr-un comunicat al DNA.

Sursa citata precizeaza ca procurorii, cu aceasta ocazie, au procedat la constatarea infractiunii flagrante. La instrumentarea acestui dosar, procurorii au colaborat cu lucratori din cadrul Serviciului Roman de Informatii si al Directiei Generale Anticoruptie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.