Baronul Constantei, Radu Mazare, a fost denuntat de Directia Nationala Anticoruptie (DNA) la Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, pentru presiuni asupra justitiei si afirmatiile pe care le-a facut in cadrul conferintei extraordinare a PSD.

„Mazare Radu Stefan are calitatea de inculpat in dosarul nr. 2/P/2014aflat in faza de urmarire penala la Directia Nationala Anticoruptie. La data de 12 septembrie, potrivit relatarilor aparute in mass media, la o reuniune publica a organizatiei de partid din care face parte, Mazare Radu Stefan a facut urmatoarele afirmatii: «Poate sa te ia cu mascatii de la masa, cum m-a luat pe mine acum cinci luni de zile pe motiv de urgenta si timp de cinci luni de zile in dosarul meu sa nu faca niciun act procurorii. Pai (limbaj trivial la adresa procurorului de caz n.n ), cand m-ai luat cu mascati si ai zis ca e urgenta, ca de-aia m-ai adus la DNA, ca era stare de urgenta, dupa aia trec cinci luni de zile fara ca tu sa faci o hartie!? De asta trebuie sa-l votam pe Ponta, ca noi care mai stam pe aici liberi, neliberi, sa traim intr-o tara normal»” , se arata intr-un comunicat de presa al Directiei Nationale Anticoruptie (DNA).

Potrivit articolului 276 Cod penal, este incriminata fapta persoanei care, pe durata unei proceduri judiciare in curs, face declaratii publice nereale referitoare la savarsirea de catre organul de urmarire penala a unei abateri disciplinare grave legate de instrumentarea respectivei cauze, in scopul de a-l influenta sau intimida.

„Caracterul nereal al acestor afirmatii rezulta din analiza activitatilor de urmarire penala efectuate in dosarul nr. 2/P/2014, despre care inculpatul avea cunostinta in urma exercitarii drepturilor procesuale referitoare la accesul la dosar”, subliniaza procurorii anticoruptie.

Totodata, mentioneaza DNA, imprejurarea in care Radu Mazare a facut aceste afirmatii, caracterul lor public si limbajul folosit denota scopul urmarit de de primarul Constantei, „respectiv influentarea si intimidarea procurorului care efectueaza urmarirea penala in cauza”.

De altfel, tot luni, Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) a remis un comunicat de presa cu privire la afirmatiile lui Mazare la adresa procurorului DNA.

„In baza rolului sau constitutional de garant al independentei justitiei, Consiliul Superior al Magistraturii considera ca folosirea, in cadrul unor adunari publice, a unor expresii indecente la adresa procurorilor, cu trimitere la o situatie concreta vizata de un dosar penal, este de natura nu numai a induce un sentiment de nesiguranta raportat la independenta si impartialitatea judecatorilor si procurorilor, ci si de a leza demnitatea acestora”, conform CSM.

Vineri, la conferinta extraordinara a PSD Constanta, Radu Mazare a afirmat ca nimeni nu stie daca va fi liber maine sau poimaine si ca orice persoana publica poate fi ridicata cu mascatii in orice clipa.

In momentul in care l-a injurat pe procurorul DNA care a dispus sa fie adus la audieri, Mazare a fost aplaudat de participanti.

Sursa: mediafax.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.