Seful Directiei Generale Anticoruptie (DGA) Prahova, Constantin Ispas, si adjunctul sefului Politiei Judetene Prahova, Adrian Radulescu, au fost adusi, luni, la DNA Ploiesti, unde urmeaza sa fie audiati, fiind suspectati de fapte de coruptie.

Comisarul sef Constantin Ispas a fost adus, in jurul orei 11.00, la sediul DNA Ploiesti, cu o duba a MAI, fiind flancat de trei jandarmi din trupele speciale.

Intrebat daca a fost luat de acasa sau de la serviciu, Ispas a spus ca este in concediu.

De asemenea, intrebat daca a ajutat infractori sa scape de dosare, Ispas a negat.

La ora transmiterii acestei stiri, comisarul sef Constantin Ispas se afla in sediul DNA Ploiesti, unde urmeaza a fi audiat, noteaza Mediafax.

Din anul 2011 si pana in prezent Ispas a efectuat, in mod repetat, operatiuni financiare, ca acte de comert incompatibile cu functia pe care o indeplineste si in prezent, constand in administrarea si coordonarea efectiva a activitatilor derulate de o firma la care actionar unic si administrator figureaza fiul sau, Mihai Constantin Ispas, scrie Agerpres.

Astfel, Constantin Ispas ar fi primit, in mod repetat, de la doua persoane, sume importante de bani pentru ca, prin exercitarea atributiilor de serviciu, sa initieze si sa deruleze anchete penale impotriva lucratorilor de Politie implicati in solutionarea unui dosar al Parchetului de pe langa Tribunalul Prahova, avand ca obiect savarsirea de catre cei doi a infractiunii de evaziune fiscala.

De asemenea, in vara anului 2012, in calitate de sef al SJA Prahova, Ispas i-a transmis unei persoane cercetate ca urmeaza sa aiba o perchezitie domiciliara dispusa intr-un dosar al Parchetului de pe langa Judecatoria Ploiesti.

Totodata, in perioada 2010-2014, Ispas, folosindu-si influenta asupra unor functionari cu atributii de control din cadrul Directiei Generale Regionale a Finantelor Publice Ploiesti — Administratia Judeteana a Finantelor Publice Prahova si Garzii Nationale de Mediu — Comisariatul Judetean Prahova, a intervenit pentru protejarea activitatii comerciale prezumtiv ilicite derulate de administratorul unor firme, incasand periodic diverse sume de bani, prin intermediul unor societati controlate de fratele sau, Ion Ispas, si fiul sau, Mihai Constantin Ispas, mentioneaza sursele citate.

Pentru a da o aparenta legalitate platilor, au fost inregistrate in evidentele contabile documente reprezentand operatiuni comerciale fictive privind prestarea unor servicii intre parti, acte de comert care in realitate nu au avut loc.

De asemenea, seful SJA Prahova este acuzat ca, in calitate de sef al SJA Prahova, ar fi pretins si primit cate 10.000 euro, in doua transe, de la un denuntator, caruia i-a cerut si sa dea un ajutor financiar unei societati controlata de un apropiat al sau, constand in acordarea unui imprumut de 200.000 lei si incheierea unui contract de vanzare-cumparare a unui imobil proprietatea denuntatorului, pentru care pretul de 400.000 euro nu a fost achitat in realitate de apropiatul sau.

Conform surselor citate, in schimbul acestor pretentii Ispas s-a angajat sa il determine pe ofiterul coordonator din cadrul BCCO Ploiesti, comisarul sef Saghel Emanuel, sa instrumenteze dosarul penal inregistrat la DIICOT Ploiesti, avand ca obiect activitatea desfasurata de societatea denuntatorului, astfel incat sa se creeze o situatie favorabila celui cercetat in cauza penala respectiva.

Totodata, in perioada anilor 2010 — 2013, Constantin Ispas l-ar fi determinat, in mod repetat, pe administratorul unei firme sa creeze avantaje materiale societatii comerciale administrata de o persoana din cercul sau relational, iar in schimbul acestor interventii, seful SAJ Prahova a primit diverse foloase materiale, intre care sume de bani, libertatea de alimentare a autoturismului sau cu motorina din parcul auto al firmei controlate de apropiatul sau, sau achitarea costurilor unui concediu pe litoralul bulgaresc al Marii Negre, sustin sursele citate.

Ulterior, tot cu o duba a MAI si flancat de jandarmi din trupele speciale a fost adus Adrian Radulescu, adjunctul sefului IPJ Prahova, pentru a fi audiat in acelasi dosar.

Potrivit unor surse judiciare, luni la DNA Ploiesti urmeaza sa mai fie adus un sef al unei institutii din cadrul Ministerului de Interne, care urmeaza a fi audiat in acelasi dosar.

Conform surselor citate, este vorba de fapte de coruptie care s-ar fi petrecut in perioada 2010-2015.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.