Acasă Stirile zilei Justitia DNA a inceput urmarirea penala in cazul lui Ovidiu Silaghi, pentru trafic...

DNA a inceput urmarirea penala in cazul lui Ovidiu Silaghi, pentru trafic de influenta!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Directia Nationala Anticoruptie (DNA) a inceput urmarirea penala in cazul lui Ovidiu Silaghi, pentru trafic de influenta, potrivit mediafax.ro.

Procurorii DNA arata, in Ordonanta de extindere a cercetarilor si incepere a urmaririi penale, ca in cursul anului 2012, Ovidiu Silaghi i-a cerut lui Nelu Iordache, administrator al SC Romstrade SRL, deschiderea de catre compania de transport aerian din grupul de firme controlate de acesta a unor noi rute care sa lege Aeroportul Satu Mare de alte destinatii din Europa.

Silaghi s-a angajat, in schimbul servicului cerut lui Iordache, sa intervina la functionari din cadrul Companiei Nationale de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania (structura aflata sub autoritatea Ministerului Transporturilor), pentru ca institutia sa efectueze in termen platile aferente contractelor incheiate cu societatea Romstrade, dar si pentru continuarea derularii contractelor, desi termenele lucrarilor erau intarziate.

„Deschiderea acestor noi curse aeriene a fost solicitata pentru sustinerea campaniei electorale a unei persoane apropiate ministrului si a avut drept consecinta inregistrarea unor pierderi de aproximativ 2.000.000 lei (circa 500.000 de euro) in dauna companiei aeriene”, au precizat procurorii.

Totodata, procurorii sustin ca, in 22 noiembrie 2012, Ovidiu Silaghi a primit de la Iordache 200.000 de euro „pentru a-si exercita influenta asupra persoanelor cu functii de decizie din cadrul CNADNR SA in vederea anularii deciziei de reziliere a unui contract, pentru a nu opri decontarea certificatelor intermediare de plata aferente contractelor aflate in procedura de aprobare si pentru a nu proceda la rezilierea altor contracte”.

Silaghi a fost ajutat de Remus Span sa pretinda si sa primeasca banii de la Nelu Iordache, au mai aratat procurorii.

Fostul ministru al Transporturilor a fost joi la DNA pentru a lua la cunostinta acuzatiile care ii sunt aduse in acest dosar.

Ovidiu Silaghi a declarat, la iesirea de la DNA, ca a citit instiintarea de urmarire penala din dosarul in care este cercetat pentru trafic de influenta, dar deocamdata nu a vazut probele.

Intrebat daca procurorii mentin acuzatia ca a primit 200.000 de euro de la Nelu Iordache pentru a interveni la persoane cu functii de decizie din CNADNR in sprijinul unui contract al firmei omului de afaceri, fostul ministru al Transporturilor Ovidiu Silaghi a spus ca acuzatia este nefondata, pentru ca este absurd sa primeste bani ca sa rezreziliezi un contract care deja era reziliat.

Intrebat daca a discutat cu procurorii despre o eventuala imunitate de care ar beneficia, Silaghi a raspuns:

„Sunt membru al Parlamentului European din 5 septembrie, dar drept dovada, sunt aici cu dumneavoastra si dau declaratii”.

Fostul ministru al Transporturilor a precizat ca a venit la DNA pentru ca doreste sa clarifice problema, pentru a termina „cat mai repede aceasta poveste”.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos