Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie ridica documente de la Ministerul Finantelor, in legatura cu un dosar care vizeaza Loteria Romana.

„DNA nu face perchezitii la Ministerul Finantelor Publice (MFP), ci a solicitat unele documente referitoare la verificarile efectuate de Corpul de Control al Ministrului la C.N. Loteria Romana. Solicitarea a fost facuta in data de 28 septembrie a.c., prin intermediul unei adrese scrise”, se arata intr-un comunicat transmis de Ministerul Finantelor, citat de Mediafax.

Totodata, reprezentantii ministerului puncteaza ca solicitarea de documente de catre DNA este o practica obisnuita.

„Subliniem ca Ministerul Finantelor Publice pune la dispozitia DNA toate documentele solicitate”, se mai spune in comunicat.

Potrivit surselor Mediafax in cauza care vizeaza Loteria Romana, anchetatorii au in vedere, printre alte probe, si un raport al Corpului de control al Ministerului Finantelor.

Sursele citate nu au dorit sa precizeze de cand a fost deschis dosarul in care este vizata Loteria Romana si daca se fac cercetari doar pentru fapte sau sunt anchetate si persoane.

La DNA este un dosar care vizeaza un contract acordat de Loteria Romana, in perioada in care era condusa de Gheorghe Benea (2009 – 2012), firmei Shelter Security, al carei patron este Alin Ionescu, sotul cantaretei Cristina Spatar, prin care ar fi fost produs un prejudiciu de 10 milioane de euro. Alin Ionescu a fost audiat la DNA, la sfarsitul lunii mai, iar surse judiciare declarau atunci ca dosarul a fost intocmit pornindu-se de la informatii dintr-un raport al Curtii de Conturi.

In octombrie 2014, DNA a facut verificari la Loteria Romana in cazul unor proceduri de achizitie publica, ancheta fiind atunci in faza stabilirii prejudiciului adus la bugetul de stat, declarau oficiali ai DNA, care precizau ca in cauza „se fac acte de urmarire penala”.

Potrivit unor surse judiciare, aceasta ancheta vizeaza contractele incheiate intre Loteria Romana si firma greaca Intralot.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.