Acasă Stirile zilei Justitia DNA a deschis al treilea dosar pentru Dan Sova! Prejudiciul se ridica...

DNA a deschis al treilea dosar pentru Dan Sova! Prejudiciul se ridica la 670 mii de euro

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Directia Nationala Anticoruptie informeaza, miercuri, ca procurorii au dispus efectuarea urmaririi penale fata de senatorul Dan Sova, la data faptelor reprezentant al societatii de avocatura, pentru doua infractiuni de complicitate la abuz in serviciu daca functionarul a obtinut pentru sine pentru altul un folos necuvenit, intr-un nou dosar.

In dosar sunt cercetati si Mihai Balan, director general al CET Govora si Constantin Lapadat, director economic in cadrul SC CET Govora, acuzati de doua infractiuni de abuz in serviciu daca a fost cauzat un folos pentru sine sau pentru altul.

„In perioada 2006 — 2008, Dan Sova i-a determinat pe Mihai Balan si pe Constantin Lepadat sa incheie doua contracte de asistenta juridica in termenii impusi de el, cu incalcarea atributiilor de serviciu, respectiv a prevederilor legale in vigoare, la acea data, cu privire la achizitiile publice. Concret, la 1 martie 2006 si 19 martie 2008, SC CET Govora a incheiat cu Societatea Civila de Avocati ‘Sova si Asociatii’ doua contracte distincte de asistenta juridica având ca obiect asistenta juridica/consultare/reprezentare si plata unor onorarii de succes in valoare de 667.409,20 euro si respectiv de 1.822.928,24 lei”, se arata intr-un comunicat al DNA.

Potrivit DNA, cele doua contracte distincte au fost incheiate in conditiile in care SC CET Govora avea contract cadru de asistenta juridica valabil, având acelasi obiect, incheiat cu aceeasi Societate Civila de Avocati ‘Sova si Asociatii’.

Procurorii sustin ca prin aceste activitati a fost cauzat un prejudiciu SC CET Govora SA in valoare de peste 667.000 euro si peste 1,8 milioane lei si creat in mod injust un folos in patrimoniul Societatii Civile de Avocati ‘Sova si Asociatii’.

Intr-un alt dosar, senatorii juristi au intocmit, marti, un raport favorabil in cazul cererii privind incuviintarea retinerii si arestarii preventive a social-democratului Dan Sova.

Raportul Comisiei este consultativ, el urmând sa fie inaintat Biroului permanent pentru a fi introdus pe ordinea de zi a sedintei plenului Senatului de miercurea viitoare.

Procurorul sef al DNA, Laura Codruta Kovesi, a sesizat procurorul general pentru a cere presedintelui Senatului incuviintarea retinerii si arestarii preventive a lui Dan Sova.

Potrivit DNA, in perioada octombrie 2011 — iulie 2014, Dan Sova a primit in total 100.000 de euro de la o persoana denuntatoare, in schimbul traficarii influentei sale reale pe care o avea pe lânga Mihai Balan, director general al CET Govora SA, astfel incât acesta din urma sa asigure incheierea unor contracte de asistenta juridica cu o anumita societate de avocatura, contract de tip abonament lunar, la o valoare de 10.000 euro/luna.