Masurile de austeritate devastatoare cu care se confrunta Grecia au determinat numerosi copii si batrani sa stea la coada, la Atena, pentru a primi gratuit fructe si legume donate de fermierii din Creta.

Grecia este dependenta de imprumuturile din partea altor tari din zona euro si de la Fondul Monetar International inca din mai 2010. In schimb, Atena a fost obligata sa taie drastic cheltuielile, salariile si pensiile si sa creasca taxele. Masurile au condus tara intr-o recesiune dura, cu o rata a somajului de 22 la suta si sute de mii de afaceri inchise, relateaza Daily Mail, in editia electronica.

Imaginea saraciei care afecteaza tara a fost pe deplin ilustrata de sute de greci ce stateau la coada in centrul Atenei pentru a primi pachete cu legume gratuit.

Fermierii din Creta au distribuit aproximativ 2.700 de pachete de cate zece kilograme de produse, in cooperare cu autoritatile municipale.

Printre persoanele care asteptau la coada se numara si Panayiota Sidera, o tanara in varsta de 31 de ani din Atena. Ea sustine ca este somera de doi ani si jumatate si ca nici sotul ei nu mai are loc de munca. Cuplul traieste cu o pensie de handicap de 250 de euro pe luna si chiria pentru apartamentul pe care il detine, avand de plata o rata de 540 de euro pe luna.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.