Acasă Stirile zilei Stiinta Din LEGENDELE URBANE: Patru MISTERE care inconjoara Romania de ani de zile!

Din LEGENDELE URBANE: Patru MISTERE care inconjoara Romania de ani de zile!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Romania a fost si este inconjurata de ani de zile de mistere si legende urbane care mai de care mai infricosatoare, devenind cu timpul tot mai puternice pentru oamenii locului si nu numai. Va prezentam mai jos patru mistere care au inconjurat Romania de ani de zile:

4.

Padurea Radovan, bantuita de o tanara sinucigasa

Padurea Radovan, aflata in judetul Dolj este strabatuta de o sosea pe care au loc adesea accidente, desi segmentul de drum este drept. Dupa parerea localnicilor, exista o singura explicatie: soferilor le apare in fata „mireasa din Radovan”, fantoma unei tinere imbracata in rochie de mireasa, care ii terorizeaza si pe cei care se plimba noaptea in padure.

Legenda are mai multe variante. Unii spun ca fantoma este a unei tinere care a venit din Moldova ca sa castige bani pentru familia ei, dar s-a spanzurat in padurea Radovan crezand ca este insarcinata, ceea ce ar fi insemnat o mare rusine la vremea respectiva. Ca sinucigasa, nu a fost inmormantata crestineste si nici rudele, care erau sarace, nu au putut veni sa aiba grija de mormant, asa ca sufletul ei nu si-a gasit linistea.

Alti localnici spun ca fantoma din padurea Radovan este a unei tinere careia i-a murit logodnicul chiar inainte de nunta. Dupa ce l-a asteptat imbracata in rochie de mireasa, vestea mortii lui a facut-o sa se arunce intr-o fantana, dar nici dupa moarte nu a incetat sa-si caute iubitul. Tocmai de aceea mireasa ar aparea doar in fata masinilor conduse de tineri necasatoriti.

Din LEGENDELE URBANE Patru MISTERE care inconjoara Romania de ani de zile!4