Din aprilie 2014 buletinele se vor schimba, astfel vor fi eliberate pasapoarte si carti de identitate biometrice, care nu sunt privite cu ochi buni de romani.

Datele cu caracter vizibil care exista si in prezent sunt: numele si prenumele titularului, sexul, cetatenia, data si locul nasterii titularului, semnatura olografa a a titularului, imaginea faciala, CNP si adresa de domiciliu.

In afara de aceste elemente, in plus, noile carti de identitate electronice vor mai contine: datele din formatul tiparit, cu exceptia semnaturii olografe a titularului, prenumele parintilor titularului, certificate si certificate calificate, date biometrice ale titularului constand in imaginea faciala si imaginile impresiunilor papilare a doua degete.

Potrivit proiectului HG, memoria inclusa in cip va avea trei zone: zona de date cu caracter personal, zona de date biometrice (la care accesul se face numai pe baza unor certificate digitale eliberate de statul roman) si zona de certificate si certificate calificate care reprezinta ‘o carte de identitate’ virtuala ce permite identificarea in mediul electronic.

Continuarea pe StireaZilei.com!

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.