Ministrul Educatiei, Remus Pricopie, a anuntat ca din anul scolar 2013/2014 vor fi evaluari nationale si la clasele a II-a, a IV-a si a VI-a, fiind o idee veche a Ministerului Educatiei, potrivit mediafax.ro.

„Este vorba de sistemul de evaluare periodica, evaluarea la clasa a II-a, la clasa a IV-a si la clasa a VI-a. Este o idee veche, nu am venit eu cu ea la Ministerul Educatiei, este o idee pe care institutiile specializate in stiintele educatiei din tara si din strainatate o studiaza de ani de zile, iar principalul motiv pentru care trebuie sa introducem aceasta evaluare este acela ca noi, in sistemul nostru de educatie, pana la clasa a VIII-a nu avem nicio evaluare de sistem. Evaluarea nationala este prima evaluare dupa ani buni de scoala. Sa nu ne miram cand constatam ca 25 la suta din copiii nostri nu reusesc sa ia nota 5 la doua examene. Ma rog, nu sunt usoare, dar nu sunt nici grele, sunt examene de evaluare nationala, matematica si romana, de la sfarsitul clasei a VIII-a”, a declarat ministrul Educatiei.

El a spus ca in absenta unor verificari si evaluari de sistem este imposibil sa fie facute „calibrari de sistem”, iar prin introducerea evaluarilor nationale si la clasele a II-a, a IV-a si a VI-a se poate urmari mai bine cum evolueaza fiecare elev, dar si daca si unde sunt probleme la nivel de scoala, de clasa sau de elev.

„Acest sistem va deveni standard incepand cu anul scolar 2013/2014. Prin urmare, dupa cativa ani de gradinita, dupa clasa pregatitoare, dupa clasa I, ajungem in clasa a II-a si putem sa vedem care este nivelul elevilor, iar informatiile respective le putem folosi pentru a vedea unde avem vulnerabilitati, unde sunt probleme, la nivel de scoli, la nivel clase, chiar la nivel de elev in raport cu ceilalti elevi”, a explicat Remus Pricopie.

El a facut aceste declaratii la Eforie Sud, la deschiderea Scolii de Vara pentru dascalii romani din tara si de peste hotare. La acest eveniment, care se desfasoara pana sambata, sunt prezente aproximativ 260 de cadre didactice din 27 de judete si din Bucuresti.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.