Acasă Utile Culinar Dieta cu legume verzi! Vezi ce legume trebuie evitate

Dieta cu legume verzi! Vezi ce legume trebuie evitate

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

De cate ori ai nevoie de o cura de slabire sau detoxificare, apelezi la legume. Dar stiai ca nu toate legumele te ajuta in ceea ce ti-ai propus? Afla pe care trebuie sa le alegi!

Dieta cu legume verzi

Cand iti pui in minte sa ţii o cura de slabire, incepi sa elimini ce te ingrasa: grasimi, zaharuri, fainoase. Apoi, iti reglezi orarul de masa si portiile.

Iar de cum dau caldura si legumele proaspete in piete, curele tale de slabire se transforma in diete verzi. Pana acum, stiai ca toate legumele, fara discriminare (poate doar cartoful avea o reputatie mai proasta), te ajuta sa slabesti. Afla ca, din punct de vedere biochimic, doar legumele „verzi“ sunt cele care te sprijina in demersul tau. Acestea nu contin amidon! Asadar, nu le judecam dupa culoare, ci dupa compozitia chimica.

Model de dieta:

Daca te ingrijorezi la gandul ca vei abandona o asemenea dieta restrictiva, iti oferim cateva sugestii de urmat timp de o saptamana (durata recomandata):

Prima zi: combina salate cu supe de legume si sucuri.
A doua zi: consuma numai salate.
In ziua a treia: consuma numai supe.
In a patra: fa o cura cu sucuri de legume verzi.
Pana la sfarsitul saptamanii: reia ciclul.

Mananca legumele doar crude, fierte, preparate la aburi si sub forma de suc.
Pentru pregatirea mancarurilor de legume, nu folosi nici un pic de grasime (prajeala de ceapa la supa sau dressing de smantana), ci potriveste gustul cu plante aromatice proaspete: busuioc, cimbru, cimbrisor, tarhon, menta, patrunjel, marar.

O asemenea cura nu te scapa doar de kilogramele in plus, ci si de toxinele din organism, de problemele cu sistemul digestiv si de starea de slabiciune a organismului, acum asediat de vitamine.

Sfat: Incepe fiecare zi consumand un pahar cu suc de legume!

Legume cu amidon: cartof, mazare, fasole, sfecla, nap, linte.
Legume fara amidon: castravete, sparanghel, telina, usturoi, ceapa, ardei, fasole verde, vanata, broccoli, conopida, praz, gulie, dovleac, varza, morcovi, ridichi, andive, salata verde, zarzavaturi, spanac, stevie, leurda.