Acasă Stirile zilei Dezvaluirile ministrului ucrainean despre starea fortelor armate: Am mostenit o ARMATA in...

Dezvaluirile ministrului ucrainean despre starea fortelor armate: Am mostenit o ARMATA in ZDRENTE

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Ucraina de Est este amenintata de revolte si toti ochii ucrainenilor sunt acum indreptati spre secretarul Consiliului National de Securitate si Aparare, Andrei Parubi. Toate informatiile se aduna la el, Parubi coordoneaza activitatile serviciilor de securitate, si cu toate acestea, dupa cum a explicat reporterului Le Temps, spatiul de manevra ii este limitat de starea precara a fortelor armate.

Conform politicianului, partea ucraineana a obtinut, in sfarsit, dovada „masinatiunilor” serviciilor speciale ruse:

„Am arestat 20 de agenti ai GRU si FSB in regiunea Lugansk. Au inceput sa vorbeasca  si marturiile lor sunt deprimante. In ultimii ani, serviciile ruse au stabilit o retea de cateva sute de agenti. Ei au depozite secrete de arme si mijloace de comunicare si primesc ordine de la Moscova prin intermediul unor agenti de legatura. Documentele si armele confiscate nu lasa loc pentru nicio indoiala cu privire la sarcinile lor.

„Operatiunea inceputa de Moscova a avut success partial – a mai spus Parubi – . . . In Donetsk si imprejurimi domneste haosul, dar la Harkov, Odessa si Dnipropetrovsk incercarile de destabilizare au esuat. Kremlinul spera ca vorbitorii de limba rusa din Ucraina sa-i intampine cu flori pe separatisti, dar instigatorilor s-au alaturat doar extremistii.”

Oficialul a spus ca in operatiunea anti–terorista sunt implicate trupele speciale Alpha si Omega, precum si serviciile speciale. In total cateva mii de persoane. “In ceea ce priveste armata, aceasta a fost mobilizata la frontiere pentru a proteja zona de posibila invazie din Rusia, care ar putea incepe din nord, din est sau din Transnistria” , – a spus Parubi.

„Dupa fiecare ordin simt cum imi fuge pamantul de sub picioae. – se plange Andrei Parubi – Am mostenit o armata in zdrente. Slab pregatita, slab echipata si slab dotata. Viktor Ianukovici a depus toate eforturile pentru a slabi apararea nationala, lipsind armata de fonduri. El si-a atins obiectivul: armata nu este gata pentru a duce un razboi, iar unii ofiterii ai armatei sunt loiali regimului. Acelasi lucru si in politie, in special in partea de est a tarii. Acolo am inceput sa restabilim ordinea, dar este nevoie de timp. Cu toate acestea, am studiat situatia din armata si va pot asigura: exista multi patrioti, gata sa-si apare tara”, sustine Andrei Parubi.