Acasă Special Opinii Dezvaluiri din laboratoarele puterii mondiale… afla de la un renumit jurnalist cine...

Dezvaluiri din laboratoarele puterii mondiale… afla de la un renumit jurnalist cine guverneaza Romania! „In absenta increderii, minciuna devine noul adevar”

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Jurnalistul Oreste Teodorescu face o analiza a situatiei Romaniei in contextul actual pe blogul codulluioreste.ro. Oreste sustine ca de cele mai multe ori oamenii il intreaba de ce in Romania scandalurile in lumea politica se tin lant de mai bine de zece ani si nu se mai opresc. Oreste crede ca este o parte a propagandei la care este supusa Romania, iar o serie de profitori internationali isi doresc ca oamenii sa nu mai aiba incredere in institutii, si in politicieni pentru a putea subjuga Statul. Citeste mai jos o analiza completa asupra propagandei pusa la cale in cele mai ilustre laboratoare ale puterii mondiale si vei intelege cum iti afecteaza viata!

Teoria Conspiratiei se bazeaza pe un principiu simplu: in absenta increderii, minciuna devine noul adevar. Mecanismul presupune transpunerea predicatului propagandistic in stiri, care sa ofere oamenilor raspunsurile asteptate, prin explicarea misterului universal, accesul la imaginea de ansamblu, intelegerea cauzelor care produc razboaiele si somajul, cresterea preturilor, problemele traficului urban, decesul subit al unui politician sau prezenta serviciilor secrete in viata publica.

Oamenii, in general, atunci cand nu primesc un raspuns sincer vizavi de preocuparile lor, devin vulnerabili teoriilor conspirationste, care abil manevrate de puteri din umbra, aduc beneficii extraordinare in razboaiele politice, economice, informationale si chiar militare.

Din nefericire, politicienii „mainstream” practica o retorica abstracta, impersonala, comunicata intr-un universal limbaj de lemn, arondata falimentarului principiu al „politcal correctness”, lasand o poarta larg deschisa discursului emotional si propagandistic de care profita partide politice, guverne, organizatii teroriste, escroci si companii multinationale, in defavoarea cetateanului.

Astfel, majoritatea dintre noi incepem sa ne indoim de clasa politica, de institutiile statului, de vectorii de opinie, de presa, de noi insine si ne avantam plini de entuziasm in cautarea adevarului ascuns. Exista o vorba de duh: „Afara-i vopsit gardul, inauntru, leopardul”, care sintetizeaza principiile manipularii si ale dezinformarii, care alaturi de propaganda devin cele mai redutabile arme in razboiul modern.

Atunci cand institutiile statului au mari lacune de comunicare, cand neincrederea si suspiciunea s-au generalizat, cand adevarul oficial nu mai satisface setea de spectacol a unui public formatat de televiziunile mondene, inseamna ca s-a creat terenul propice insamantarii predicatelor dezordinii. Razboiul Informational se bazeaza pe alterarea relatiei dintre stat si cetatean, iar la acest deznodamant se ajunge prin propaganda si persuasiune.

Situatia se va normaliza in Romania, atunci cand politicienii vor avea viziunea si curajul sa adere functional la Serviciul European pentru Actiuni Externe, prin organizarea si finantarea corecta a unei Unitati pentru Combaterea Propagandei si mai ales prin finantarea mediei independente, care sa revina la stiri corecte si bine documentate.

Statul roman este fortat de imprejurari si de contexte sa faca efortul de a convinge cetateanul ca-i este prieten si nu dusman. Partidele politice, daca nu sunt conduse de inconstienti sau aventurieri, trebuie sa constientize faptul ca daca nu se reformeaza real si nu aduc oameni cu adevarat competenti la guvernare si in legislativ, vor lasa loc de manevra propagandei, care va adanci si mai mult prapastia de incredere dintre cetatean si institutiile statului.

Cand acest climat de neincredere paralizeaza sistemul nervos al statului inseamana ca adversarii Romaniei au finalizat solutia lui Sun Tzu, celebrul strateg militar chinez, de acum 2500 de ani, care spunea cam asa:

„Pentru a distruge un adversar, fara consecintele catastrofale ale unui razboi cu armate numeroase, care necesita provizii costisitoare si provoaca turbulente care sa te dezavantajeze, deopotriva si pe tine, ar trebui sa urmezi urmatorii pasi:taie-i radacinile, intuneca-i cerul, baga zazanie intre conducatorii lui, corupe-i decidentii, fa-l sa se rusineze de sine insusi, si atunci, scarbit de ce a ajuns, va veni sa te implore sa-l salvezi de el insusi”.

Romania se afla intr-un ceas critic, si pare destul de vulnerabila in fata provocarilor unui secol tensionat: interesele multinationalelor, monopolurile bancare, amenintarile teroriste, expansiunea Federatiei Ruse, distantarea Turciei fata de SUA si NATO, lipsa coeziunii interne in legatura cu Proiectul de Tara.

Intrebarea care ne tulbura este, daca actuala clasa politica se va putea ridica la inaltimea asteptarilor majoritatii romanilor, care vor sa traiasca demn, prosper si in armonie cu traditiile si credintele lor.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos