Acasă World Dezvaluiri cutremuratoare! Crima si relatiile intre preoti afecteaza din nou Vaticanul!

Dezvaluiri cutremuratoare! Crima si relatiile intre preoti afecteaza din nou Vaticanul!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Un articol publicat in The Independent atrage atentia asupra scandalurilor care au afectat Sarbatorile Pascale la Vatican dupa ce un preot a recunoscut ca a intretinut relatii intime cu alte figuri religioase, precum si cu membri ai Garzii Elvetiene de la Vatican, folosindu-se de Internet pentru a gasi noi parteneri. Intr-un alt scandal un preot din sudul Italiei este suspectat ca a ucis o enoriasa, mai relateaza The Independent.

Parintele Gratien Alabi, din Republica Democrata Congo, este anchetat pentru crima dupa descoperirea osemintelor unei femei sub lespezile unei vechi capele. Osemintele ar apartine Guerrinei Piscaglia, in varsta de 50 de ani, care a disparut din Arezzo, in Toscana, in urma cu un an, afirma The Times.
Cazul a generat interesul presei, unele ziare afirmand ca parintele Alabi era implicat intr-o relatie amoroasa cu femeia, cu care ar fi avut un copil. Parintele Alabi a negat aceste acuzatii, sustinand ca nu este vinovat.
Intre timp, in nordul tarii, Curia locala se confrunta cu acuzatiile formulate de un barbat in varsta de 32 de ani din Rovigo, localitate situata intre Bologna si Venetia. Acesta s-ar fi adresat presei dupa ce autoritatile bisericesti nu au luat atitudine dupa plangerea sa oficiala la Curtea Ecleziastica din regiunea Puglia impotriva unui preot in varsta de 50 de ani, a carui identitate nu a fost dezvaluita.
Tanarul a pretins ca l-a cunoscut pe preot prin intermediul Facebook si a legat o prietenie stransa cu acesta, care i-a marturisit ca este gay. In plangerea sa, barbatul a inclus o copie a conversatiei sale cu preotul, afirma publicatia italiana Corriere del Mezzogiorno.
In aceste interactiuni online, preotul a recunoscut ca a intretinut relatii intime cu alte figuri religioase, precum si cu membri ai Garzii Elvetiene de la Vatican, folosindu-se de Internet pentru a gasi noi parteneri.
In urma implicarii arhiepiscopului de Taranto Filippo Santoro, preotul respectiv a fost caterisit, odata ce s-a stabilit ca acuzatiile se sustin. El a adaugat ca acuzatiile includ comportament care este „absolut incompatibil cu preotia”.

sursa: mediafax.ro