Acasă Stirile zilei Justitia Dezastru la finantele Petrolului Ploiesti! Patronii arestati pentru evaziune!

Dezastru la finantele Petrolului Ploiesti! Patronii arestati pentru evaziune!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Finantele Petrolului Ploiesti sunt pe duca, directorul general al clubului de fotbal Petrolul Ploiesti, Marius Bucuroiu, fratii Daniel si Nicolae Capra, toti trei actionari ai clubului, si alte patru persoane au fost retinuti de catre procurorii DIICOT intr-un dosar de evaziune.

Potrivit sefului DIICOT Ploiesti, procurorul Ionut Botnaru, procurorii au emis, marti seara, ordonante de retinere pe numele a sapte persoane care au calitatea de suspecti in dosarul in care conducerea clubului de fotbal Petrolul Ploiesti este suspectata de evaziune fiscala si spalare de bani cu un prejudiciu estimat la 15.400.000 de euro.

Printre cei retinuti se numara actionarii principali ai clubului de fotbal ploiestean, fratii Daniel si Nicolae Capra, dar si directorul general al clubului, Marius Bucuroiu, care detine, de asemenea, actiuni la club.

In acelasi dosar, au fost retinute alte patru persoane, administratori ai unor firme prin care s-ar fi derulat operatiuni financiare fictive.

Sotiile lui Daniel Capra si Nicolae Capra, care au, de asemenea, calitatea de suspecti in dosar, nu se numara printre cei retinuti, a precizat reprezentantul DIICOT Ploiesti.

Cele sapte persoane retinute, marti seara, sunt acuzate de savarsirea infractiunilor de constituire de grup infractional organizat, evaziune fiscala si spalare de bani.

In cursul zilei de miercuri, toate cele sapte persoane vor fi prezentate instantei cu propunere de arestare preventiva.

Fratii Daniel si Nicolae Capra sunt principalii actionari ai clubului de fotbal Petrolul Ploiesti, facand parte si din Consiliul de Administratie al clubului – Daniel Capra ca presedinte, iar Nicolae Capra ca membru. Din Consiliul de Administratie al FC Petrolul Ploiesti mai face parte, ca membru, si directorul general al clubului, Marius Bucuroiu, care este si el actionar.

Conform procurorilor, faptele cercetate in acest dosar deschis de DIICOT au avut loc incepand cu anul 2012, an in care, in luna februarie, omul de afaceri Daniel Capra a preluat echipa de fotbal Petrolul Ploiesti, care apartinea, in documente, Societatii Comerciale ”F.C. Petrolul Ploiesti” SA, detinuta, ca actionar majoritar, de Federatia Sindicatelor Libere din Petrol si la care erau actionari, cu cate o actiune, si Liviu Luca, Florin Bercea si Eduard Alexandru. Societatea era sustinuta in cea mai mare parte din bani publici proveniti de la bugetul municipiului Ploiesti.

Directia Generala Antifrauda este cea care a sesizat DIICOT despre faptele suspectate in acest dosar, conform unor surse lucratorii Antifrauda ridicand, anterior, in mai multe randuri, documente fiscale ale clubului de fotbal din Ploiesti.

In acest dosar, procurorii DIICOT au facut, marti, perchezitii la 25 de adrese din Bucuresti si judetele Constanta, Prahova, Buzau, Salaj, Giurgiu si Braila, la membrii gruparii suspectate de spalare de bani si evaziune fiscala si din care fac parte 19 persoane.

La Buzau, politistii, coordonati de procurorii Serviciului Teritorial Ploiesti al DIICOT, au perchezitionat sediul unei societati comerciale despre care anchetatorii au informatii ca ar fi implicata in ingineriile financiare ale fratilor Capra.

”Au fost facute perchezitii la SC Soval Plast din Buzau, parte a ingineriilor financiare ale fratilor Capra. In acte, administrator al firmei apare un cetatean moldovean, in realitate insa firma fiind controlata de membrii gruparii Capra”, a declarat pentru corespondentul MEDIAFAX seful DIICOT Ploiesti.

Intr-un comunicat de presa transmis marti dimineata, DIICOT preciza ca administratori ai SC Fotbal Club Petrolul SA Ploiesti ar fi initiat, in anul 2012, gruparea infractionala organizata, la care au aderat si ceilalti membri. Gruparea ar fi fost constituita pentru a favoriza firmele administrate de acestia, care s-ar fi folosit de lanturi infractionale pentru a prelua si finanta SC Fotbal Club Petrolul SA Ploiesti.

„Astfel, au fost efectuate operatiuni nereale prin emiterea de documente si facturi fictive, in scopul deducerii TVA si diminuarii bazei de impozitare (impozit pe profit)”, se mentiona in comunicatul de presa al DIICOT.

Anchetatorii sustin ca membrii gruparii ar fi facturat diferite servicii si livrari de marfuri cu clubul sportiv, pentru a acoperi astfel relatii comerciale inexistente intre firmele implicate in activitatea infractionala. Sumele obtinute in acest fel ar fi fost insusite de membrii gruparii, in scopul preluarii si finantarii clubului, prin creditari succesive.

Sursa: mediafax.ro

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos