Despre caplimpede

Trăim vremuri tulburi și adeseori impredictibile. Morbul corupției a adus metastaza sistemului. Rând pe rând, valorile care ne-au însuflețit au ruginit în plină decadență lăsându-ne goi, murdari, cu fețe schimonosite și priviri piezișe. România s-a lasat atrasă în mrejele celei mai periculoase iluzii: prosperitatea fără muncă.

Isterizați de miracolul capitalist, niște tovărași ceva mai răsăriți din cercul de putere al partidului comunist, niște pupile hulpave ale cuplului dictatorial, vânduți pe un pumn de ruble intereselor imperiale ale Rusiei, s-au desfașurat și au confiscat bunul mers al României spre democrație. Însusi Ion Iliescu, ghidul minerilor prin București și-a definit modelul politic ca fiind o democrație originală. Timp de 20 de ani, am trăit cu adevărat o realitate originală și sperăm, irepetabilă.

Dacă în lumea civilizată politicienii provin din medii elevate – sunt recomandați de competență și viziune – la noi singurele criterii de selecție au fost și încă mai sunt: nepotismul, supușenia, disponibilitatea la furt și mârlănia. Pestilențialul în care trăiesc marii șmecheri ai României a cuprins pe rând toate domeniile: profesorii fac sex cu minore, chirurgii nu operează fără șpagă, polițiștii sug oasele aruncate de la masa bulibașei, primarii fac orgii prin birouri, magistrații merg cocoșați să fie mângâiați pe conturi de interlopi cu cefe groase etc…

Presa, acest câine de pază al democrației, s-a transformat într-o javră cuprinsă de jigodie, care desi nu mușcă, îmbaloșează pe oricine se apropie de ea. Putem descrie viața noastră de până acum ca o tristă sfâșâiere între barbarie și decadență. Credem că simptomele apropierii de eșec au devenit vizibile pentru cât mai mulți dintre cei care iubim această țară și ne simțim datori față de neam.

Din aceste considerente, un grup de jurnaliști, fără ștate de plată de la cine știe ce servicii secrete, animați de dorul de normalitate și îngroziți de abisul în care se indreaptă societatea românească au strâns rândurile, punând la comun seriozitatea, anduranța, talentul, profesionalismul și iubirea în incercarea de a gândi cu un Cap Limpede.

Chiar dacă va fi o utopie, noi credem că, după principiul “peștele de la cap se împute”, tot de acolo ar trebui începută vindecarea. Cap Limpede va înregistra, va analiza și va concepe informația în spiritul adevărului și al demnității față de cetățean!

Descrierea este dură, dar știm că și tu simți că te afunzi în mocirla mediocrității și a ticăloșiei celor care ne conduc!  Te așteptăm ca neuron activ să comentezi pe Cap Limpede sau să ne trimiți informații.

[front-end-upload]