Astronomii au descoperit cu ajutorul telescopului Kepler mega Pamantul de 17 ori mai mare decat Terra, denumit „Godzilla” care ar putea schimba parerea oamenilor de stiinta despre originile Universului.

Aceasta planeta telurica, aflata la o distanta de 560 de ani-lumina de Terra, a fost descoperita de misiunea Kepler, lansata de Agentia spatiala americana (NASA), au anuntat, luni, oamenii de stiinta prezenti la o conferinta organizata, in orasul Boston, de American Astronomical Society.

Aceasta mega-planeta, denumita Kepler-10c, are un diametru de 29.000 de kilometri, adica de 2,3 ori mai mare decat cel al Terrei.

„Surpriza a fost totala atunci cand am inteles ceea ce gasisem”, a declarat astronomul Xavier Dumusque, de la Centrul de astrofizica Harvard-Smithsonian.

Pana in prezent, astronomii nu credeau in existenta unui astfel de „monstru teluric”, deoarece, cu cat planeta este mai mare, cu atat forta ei de atractie gravitationala o face sa adune in jurul ei nu doar materiale solide, ci mai ales cantitati mari de hidrogen, transformand-o astfel intr-o planeta uriasa gazoasa, precum Jupiter.

Vezi VIDEO AICI!

„Este Godzila planetelor de tipul Terrei!”, a declarat Dimitar Sasselov, directorul proiectului despre originile vietii lansat de Universitatea Harvard (Harvard Origins of Life Initiative). „Dar, spre deosebire de monstrul din film, Kepler-10c are implicatii pozitive asupra vietii”, a adaugat el.

Misiunea Kepler lansata de NASA poate doar sa repereze planete, dar nu poate sa precizeze daca acestea sunt gazoase sau telurice.

Sursa: mediafax.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.