Descoperirea facuta intr-un castel din Romania, in timpul lucrarilor de restaurare. Ce era ascuns in pereti! – Cap Limpede

Descoperirea facuta intr-un castel din Romania, in timpul lucrarilor de restaurare. Ce era ascuns in pereti!

Tara noastra freamata de comori care ar putea sa atraga turistii. In plus, multe dintre aceste nestemate sunt inca nedescoperite, spun specialistii.

De pilda, Castelul Rakoti, aflat chiar in inima Transilvaniei, a ascuns pana de curand mai multe fresce unice, realizate la inceputul secolului 18.

Picturile, considerate o raritate, au fost scoase la lumina datorita unor lucrari de restaurare. Din pacate, castelul nu este deocamdata inclus in circuitul turistic.

Picturile ascunse in tencuiala peretilor castelului Rakoti din Mures au fost descoperite recent, in timpul unor lucrari de restaurare, arata stirileprotv.

Click pe aceeasi tema:  Este oficial! Romanii si esticii sunt europeni de mana a doua! Vezi diferentele majore la produsele facute de aceleasi firme pentru tarile din est si vest!

Potrivit specialistilor, castelul ascunde multe astfel de nestemate.

Karacsonyi Istvan, istoric: „Castelul se remarca printr-o istorie destul de vasta. Trecutul lui incepe in secolul 17, cand principele Rakoczi a construit aici un castel de vanatoare.”

Moldovan Mihai, profesor: „Un mare grof maghiar de pe timpuri a locuit aici, se zice ca si sus sunt tuneluri care duc de sus pana aici. Este un punct de atractie pentru turistii.”

Cladirea se afla in prezent in custodia Muzeului Judetean Mures si, pret de cateva ore, usile au fost deschise pentru curiosi.

Click pe aceeasi tema:  Un cercetator australian a ramas uimit de romani! "M-am simtit ca si cum as fi discutat cu cei mai buni din lume, dar tara nu-i foloseste!"

Femeie: „Este a doua oara cand venim aici. Ne place atmosfera, ne plac atelierele pentru copii, // si parcul dendrologic care speram ca va fi adus la adevarata lui valoare ca si castelul.”

Femeie: „Acest castel ar insemna mult mai mult, dar cum se vede, chiar acum incep renovarile, si daca s-ar intretine ar fi mult mai frumos si cred ca turismul ar fi mai dezvoltat si mai bine.”

Pentru ca monumentul sa fie reabilitat este nevoie de cel putin noua milioane de euro.

Click pe aceeasi tema:  Tunelul secret prin care planuia Ceausescu sa fuga a iesit la iveala! Detalii din buncarul secret antiatomic al dictatorului!
spre