Acasă Stirile zilei Stiinta Descoperirea care schimba tot ce stiai despre om! ADN-ul a fost „infectat”...

Descoperirea care schimba tot ce stiai despre om! ADN-ul a fost „infectat” cu mii de ani inainte

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

O descoperire recenta ar putea schimba tot ce stiam despre evolutia noastra. Se pare ca stramosii nostri au fost inectati, iar virusul s-a pastrat in ADN. Astfel,  ADN-ul este mai putin uman decat au considerat oamenii de stiinta.

In jur de 19 fragmente non-umane de ADN au fost descoperite. Rezultatele cercetarii se bazeaza pe analiza a 2.500 de persoane. Cercetatorii de la Universitatea Tufts si de la scoala de Medicina a Universitatii din Michigan, SUA, au mentionat ca o portiune a noului ADN, descoperita in aproximativ 50 de studii, are o compozitie genetica intacta a unui virus complet.

Deocamdata, nu se stie daca aceasta se poate sau nu diviza. Dar, potrivit oamenilor de stiinta, acestea pot afecta oamenii care sunt purtatori. „Se dovedeste ca am putea fi mai putin umani decat am crezut”, este mentionat in raportul publicat in HNGN News. Rezultatele cercetarii afirma ca noile fragmente de ADN non-uman au fost lasate de virusii care au infectat prima data stramosii omului, cu sute de mii de ani in urma.

Fragmentele virale au fost identificate prin compararea genelor cu un genom uman de „referinta”. Retrovirusurile endogene umane (HERVs) sunt virusurile antice care au reusit sa lase replici gentice identice cu ADN-ul lor in ARN-ul genomului stramosilor nostri.

Un raport publicat in Phys News citeaza: „Au fost descoperite 19 fragmente noi de ADN non-uman, de la virusii care au infectat stramosii nostri cu sute de mii de ani in urma. O astfel de portiune a noului ADN a fost gasita la aproximativ 50 de persoane dintre cele 2.500 analizate. Aceasta contine o reteta genetica intacta a unui virus”.

Autorul studiului este virusologul John Coffin, doctor la scoala de Medicina de la Universitatea Tufts. Potrivit lui Coffin, aceasta cercetare ofera informatii importante, necesare pentru intelegerea modului in care retrovirusurile si oamenii au evoluat impreuna.

Sursa: RADOR