Acasă World Descoperirea care schimba tot ce stiai despre disparitia Titanicului!

Descoperirea care schimba tot ce stiai despre disparitia Titanicului!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

A fost lansata o noua teorie fascinanta despre povestea Titanicului. Potrivit jurnalistului Senan Molony, care explica descoperirea sa intr-un documentar la televiziunea britanica Channel 4, principala cauza a scufundarii navei in aprilie 1912 ar fi fost un incendiu in interiorul carenei, de care constructorii aveau cunostinta, si nu atat de mult icebergul de care s-a izbit in Oceanul Atlantic.

Din analiza unor fotografii, a reiesit ca existau semne de flacari care s-ar fi intins spre cazanele transatlanticului, in timp ce inca se afla in portul din Belfast, unde a fost construit. S-a incercat stingerea incendiului, insa fara succes. Programul navei a fost totusi respectat, desi incendiul a continuat pana cand vaporul s-a lovit de iceberg. In dezastrul care a urmat, au murit 1.500 de persoane si responsabilii companiei constructoare au ordonat oficialilor de la bord sa nu dezvaluie nimic despre incendiu, pentru a nu li se aduce acuzatii grave.

Din cercetarile conduse de Molony, a reiesit si stradania de a ascunde daunele pe care ambarcatiunea le avea inca de la calatoria sa inaugurala. Pentru a evita ca pasagerii sa devina banuitori, Titanicul a acostat in portul din Southampton pe partea intacta. „Ancheta oficiala privind Titanicul a definit scufundarea ca un act al lui Dumnezeu – a spus Molony -. (Dezastrul) nu este simpla poveste a unui iceberg, ci este o furtuna perfecta de factori extraordinari, care au actionat concomitent: focul, gheata si o neglijenta criminala”. Chiar daca nu ar fi existat coliziunea, inainte de a ajunge la New York, nava ar fi putut suferi din cauza producerii unor „explozii grave”. Probabil ca Titanicul era deja sortit pieirii inainte de a trece Oceanul.

Concluzia lui Senan Moloney este halucinanta si anuleaza toate celelalte ipoteze si teorii referitoare la catastrofa: „Titanicul n-ar fi trebuit nici macar sa fie lansat la apa!”

Sursa: RADOR

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos