Acasă Timp liber Spiritualitate Descoperirea care schimba istoria crestinismului! Cum a fost rastignit Iisus Hristos

Descoperirea care schimba istoria crestinismului! Cum a fost rastignit Iisus Hristos

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

De mai bine de 2.000 de ani Iisus Hristos naste numeroase controverse. Religia cu cei mai numerosi adepti ar putea sa-si schimbe istoria. Un subiect controversat este cel legat de rastignirea lui Iisus. Acesta reprezinta unul dintre cele mai importante evenimente prezente in Biblie, fiind comemorat in fiecare an, in ziua Vinerii Mari.

Potrivit specialistei in domeniul studiilor religioase, Meredith Warren, in paginile Carţii Sfinte exista o serie de contradicţii privind desfasurarea acestuia moment din istoria crestinitatii, scrie dailymail.co.uk.

Femeia a observat ca in primele Evanghelii, cum este cea dupa Toma, nu apare aceasta scena, in timp ce, in Evangheliile canonice (cea dupa Matei, Marcu, Luca si Ioan), este descrisa crucificarea, dar in moduri diferite, de fiecare data, scrie A1.

Noul Testament nu prezinta cu exactitate modul in care Iisus a fost rastignit pe cruce. De exemplu, in Evanghelia dupa Ioan, se mentioneaza faptul ca Mantuitorului i-au fost batute cuie in palme si in picioare. Acelasi lucru apare si in versetul 21 din Evanghelia dupa Petru. Este prezentat momentul in care, dupa ce  Iisus moare, ii sunt scoase cuiele din ambele maini, potrivit dailymail.co.uk.

Inca din secolele I-II d.Hr, o data cu aparitia acestor scrieri, mai mulţi crestini au susţinut ca au identificat cuiele cu care a fost rastignit Iisus. Chiar si asa, istoricii spun ca nu exista, inca, o conexiune cu momentul rastignirii prezent in scrierile amintite.

Prima reprezentare a rastignirii Mantuitorului dateaza din secolul al II-lea d.Hr. si este denumita, „Alexamenos Graffito”. Aceasta il infatiseaza pe Iisus diferit fata de cum suntem noi obisnuiti. Dupa cum spun istoricii, Mesia apare reprezentat avand cap de magar. Astfel, glorificarea este inlocuita cu batjocora.

rastignire,_opt.png
Conform specialistilor, imaginea ar fi fost realizata de cei care se impotriveau cultului crestin, dar care cunosteau o parte din elementele specifice doctrinei acestuia. in reprezentare, apare textul: ,,Alexamenos isi enerveaza zeul”.

Legat de modul in care Iisus a fost rastignit pe cruce, primele dovezi atesta faptul ca acesta a fost legat de maini cu sfori. Unul dintre exemplele care ar putea sustine aceasta teorie este o piatra de inel, descoperita la Konstanz, Germania. Mantuitorul apare rastignit pe cruce, inconjurat de cei care asista la aceasta scena, scrie dailymail.co.uk.

Desi apar extrem de multe cercetari care duc la lansarea unor puncte de vedere diferite, oamenii sunt liberi sa creada ce simt mai aproape de sufletul lor si sa isi insuseasca aceste credinte, dupa bunul plac.