Acasă Stirile zilei Stiinta DESCOPERIREA care iti va rasturna CREDINTA! Biblia nu va mai fi la...

DESCOPERIREA care iti va rasturna CREDINTA! Biblia nu va mai fi la fel cum o stiai!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Arheologii israelieni au descoperit dovada care iti va rasturna credinta din temelii. Biblia nu va mai fi la fel cum o stiai in urma analizei celor trei altare a caror existenta o precede cu 3-4 decenii pe cea a legendarului Templu al lui Solomon.

Profesorii Yosef Garfinkel si Yigal Yadin, experti in cadrul Institului de Arheologie din cadrul Universitatii Ebraica , au condus lucrarile de excavare din santierul arheologic de la Khirbet Qeiyafa, un stravechi oras fortificat din Iudeea, situat in apropierea Vaii Elah.

Descoperirile au inclus vase din lut, unelte de piatra si metal, precum si multe obiecte artistice si de cult. Deoarece altarul dateaza dinaintea construirii Templului lui Solomon din Ierusalim, acesta ofera prima dovada clara a practicarii religiei iudaice in timpul regelui David.

Implicatiile sunt deosebit de importante atat pentru arheologi, cat si pentru autoritatile religioase si cercetatorii Bibliei.

Descoperirile fac legatura dintre anumite elemente istorice reale consemnate in Biblie si descrierile arhitecturale ale Palatului si Templului lui Solomon.

„Este pentru prima oara cand arheologii au descoperit ruinele unui oras fortificat care dateaza din vremea regelui David. Nici macar in Ierusalim nu avem o asezare fortificata din acea perioada. Cei care negau traditiile biblice si sugerau ca regele David era un personaj mitologic, sau doar conducatorul unui trib mic, acum vor fi nevoiti sa-si reconsidere opiniile. De-a lungul anilor, am descoperit mii de oase de animale, incluzand oi, capre si vite, dar nu am gasit niciun os de porc. Acum am descoperit trei altare, dar niciun idol uman sau animal. Asta sugereaza ca populatia orasului fortificat urma doua precepte biblice, anume nu consumau carne de porc si nu venereau statui sau imagini zugravite”, sustine profesorul Garfinkel.

Sursa: descopera.ro

Citeste caplimpede