Acasă Stirile zilei Descoperire uluitoare de peste doua mii de ani in YAKUTIA! Ce mesaje...

Descoperire uluitoare de peste doua mii de ani in YAKUTIA! Ce mesaje ne-au lasat stramosii!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Doua desene pe stanci au fost gasite de cercetatorii de la Institutul de Studii Umanitare si Studierea Popoarelor Mici din Nord pe teritoriul Yakutiei (estul Rusiei). Scriiturile dateaza de aproximativ 2-3 mii de ani.

Primul esantion de desene pe stanca a fost descoperit la o inaltime de 1.100 de metri deasupra nivelului marii.. Potrivit oamenilor de stiinta, galeria preistorica a folosit ca decor pentru un sanctuar. Mai multe detalii ne ofera Viktor Diakonov, cercetator la Institutul de Studii Umanitare.

 

Tamgaly„Desenele sunt in mai multe straturi si create in perioade diferite. S-au descoperit doua seturi de desene: intr-unul sunt infatisati oameni, duhuri si samani, iar in celalalt – animale mitologice si pasari. Cele mai multe figuri umane sunt infatisate cu capul in jos, ceea ce ar putea insemna duhurile celor morti, care coboara in „lumea de jos”.

Inca un desen descoperit de cercetatori reprezinta graffitti preistoric. Pe o piatra este crestata figura uriasa a unui om cu mana intinsa. Cercetatorii incearca sa faca legatura cu mitologia antica.

„Cel mai probabil, in desen este infatisat unul dintre personajele popularului mit local despre fata care a luptat cu soarele si a impietrit. Este deja al doilea graffitti descoperit in Yakutia”, explica etnograful Iuri Sleptov.

Oamenii de stiinta presupun ca desenele ar apartine unor triburi necunoscute care ar fi urmasi ai popoarelor din estul Siberiei. Studiile etnografice de baza urmeaza sa fie efectuate de acum incolo. Specialistii vor studia detaliat descoperirile si vor stabili cu exactitate varsta si sensul mitologic al lor.

Sursa: romanian.ruvr.ru

 

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos